Harry Kane räddade England med sitt sena 2-1 mål på tilläggstiden mot Tunisien men resultatet speglade inte matchbilden.  

Engelsmännen inledde matchen med ett högt tempo där de skapade många målchanser. Under den första halvleken hade de 6 skott på mål vilket var det högsta för den första halvleken under den här turneringen. Dock så hade dom stora problem med att få in dem.

I den 11:e minuten är Kane påpassligt framme på en retur och gör 1-0. Efter det har England en lång period med stor dominans. Men i den 33 minuten kontrar Tunisien och slår in ett inlägg på Youssef som får en armbåge av Walker som resulterar i en straff för Tunisien. Straffen förvaltar Sassi och gör 1-1. I andra halvlek är tempot betydligt långsammare när Tunisien försöker att stänga matchen. Ett par halvdana lägen senare kliver Harry Kane återigen fram på en hörna och knoppar in bollen och fastställer slutresultatet 2-1.

Nu kanske det Engelska folket kan börja drömma igen. England är ju kända för sin optimism men inför det här mästerskapet hade Gareth Southgate gått ut  och sagt att det Engelska folket inte  skulle ha några höga förväntningar på dem. Englands högra mittback har också hängt på det och sagt att det ska krävas ett mirakel för dem att vinna VM. BBC gjorde en undersökning och frågade folk om England skulle vinna VM och enbart 10% trodde på att de skulle vinna, vilket var rekordlågt resultat. Kanske kan denna vinst liva upp folkets förhoppningar.

Den före detta Arsenalbacken Tony Adams har riktat hård kritik mot att det finns för mycket Tottenhamspelare i truppen. Han säger att deras brist på framgång kommer göra att England inte kan vinna VM. Detta har han redan nu fått äta upp. Efter redan en första matchen klev Kane fram och gjorde de två enda målen för England. Högerytterbacken Kieran Trippier stod också för en fin insats med åtta skapade målchanser och tilldelades även priset matchens lirare. Efter att de två Tottenhamspelarna visade vägen finns det inte mycket Tony Adams kan säga om Tottenham spelarna nu.

Det blir spännande och se hur långt de tre lejonen kan gå i detta VM.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.