Ken Sema är så gott som klar för Watford efter att båda klubbarna kommit överens om en övergångssumma. Sema ska genomgå en läkarundersökning och förväntas bekräftas nån gång under de kommande dagarna.

Östersund FK publicerade under dagen en artikel där dom berättade att Sema har gjort sin sista match för klubben. Dom berömde honom för hans kvalitéer på och utanför plan. Östersund skrev också om Semas kontrakt som kommer sträcka sig till 2023. De bekräftade även att han är i London nu och kommer presenteras inom kort.

Summan ska ligga på 20 miljoner kronor för Sema. Något som Kindberg kan vara nöjd över då han tidigare gått ut i media och sagt att Sema värderades runt 15 miljoner kronor.

Ken Sema har visats stort intresse av många storklubbar i Europa efter succén med Östersund. Klubben har valt att inte nämna några namn men det handlade tydligen om klubbar från La Liga och Premier League.

Sema blir den andra svensken som ansluter till Watford den här sommaren. Pontus Dahlberg anslöt till klubben för drygt en månad sedan. Dahlberg blev klar redan i vintras men klubbarna kom överens om en flytt i början av sommarn.

Watford är för tillfället nära att även landa ännu en målvakt i Ben Foster från degraderade West Bromwich. Watford har redan gjort sig av med målvakten Costel Pantilimon som lämnade för Nottingham Forest.

Sema har spenderat två år i Östersund och på dom åren har han spelat 84 matcher gjort 10 mål och 28 assist. Han gjorde stor succé i Östersunds Europa League-kampanj och var en av de sista spelarna som fick lämna den svenska VM-trupp som just nu charmar välden i Ryssland.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.