Med knappt en månad kvar är det dags att gå genom vilka som är klubbarnas starkaste nyförvärv än så länge. 

AFC Bournemouth – Asmir Begovic
En riktigt duktig målvakt som suttit på bänken senaste säsongerna i Chelsea. Visade i Stoke att han kan vara en av ligans bästa målvakter när han är i form. Bournemouth har haft problem på målvaktsfronten ett tag och att få in stabile Begovic kan göra underverk. Ett riktigt bra nyförvärv.

Arsenal – Alexandre Lacazette
Är han den anfallare som fansen länge har drömt om? Kommer han kunna producera mål och bidra i spelet på ett sätt som Giroud inte alltid kunnat göra? Frågorna är många och svaren är få än så länge. Dock har Lacazette ett fint facit i Frankrike och det är dags att han testar vingarna på nästa nivå.

Brighton – Pascal Gross
En mittfältsgeneral som hade en mycket fin säsong bakom sig i Ingolstadt. Poängspelare som också styr tempo och leder sitt lag på planen. Frågan är bara om han snabbt kan anpassa sig till Premier League? Åkte ur med Ingolstadt i fjol och risken finns att han kommer åka ut två säsonger i rad. Men får han till det kommer han bli en nyckelspelare för sitt Brighton.

Burnley – Jonathan Walters
Han är en begränsad fotbollsspelare men Burnley vet exakt vad man kommer få ut av Walters. Hårt slit, en handfull mål och vunna dueller. Walters kan mycket väl göra nytta i ett Burnley som jobbar hårt kollektiv och vinner sina poäng genom lagarbete. Där passar Walters in som handen i handsken.

Chelsea – Tiemoue Bakayoko
Matic lämnade för United och Bakayoko är hans ersättare. Den centrala mittfältaren hade en mycket fin säsong i Monaco bakom sig där han blandade fina brytningar med hårt jobb. En en yngre och kanske mer aggressiv version av Matic, men kommer han hitta rätt direkt? Kommer bli viktigt för Chelsea att han gör det.

Crystal Palace – Ruben Loftus-Cheek
Här har det inte hänt mycket alls. Loftus-Cheek har länge setts som en stor talang men det här är första gången då han verkligen ska visa upp sig på allvar. Kan han ta det steget som många hoppas på? Viktig säsong för honom.

Huddersfield – Tom Ince
Dribblern från Liverpool har verkligen gått upp och ner i sin karriär. Är det nu han ska få till det på riktigt. Tom Ince har en väldigt hög högsta nivå men tyvärr för hans del så är han helt osynlig när han har en av sina sämre dagar. Kan han bli mer jämn i Huddersfield så har dom fått ett starkt offensivt vapen.

Leicester – Harry Maguire
Gjorde en riktigt stark säsong i fjol där Maguire växte fram till klubbens bästa spelare. Fysisk mittback som även har förvånansvärt bra teknik och gillar att gå framåt. Är bara 24 år och kan fortfarande utvecklas en hel del. Hans attribut passar perfekt in i Leicester.

Liverpool – Mohamed Salah
En stark säsong i Roma ledde till att Liverpool hosta upp dyra pengar för snabbe Salah. Yttern har även startat lovande på försäsongen där han visat upp ett fint samarbete med Coutinho och gjort en del mål. Tillsammans med Mané kan Salah utgöra en av ligans farligaste offensiv om allt vill sig väl. Dock gick det inte jättebra senast han var i Premier League.

Manchester City – Benjamin Mendy
Dyr blev han men oj så bra han har varit i Monaco senaste säsongen. Kan göra stor nytta på vänsterkanten i Manchester City med sin fysik och snabbhet. Duktig på att få in bollen i farliga ytor i straffområdet och har förmågan att äga sin kant. Kan dock slarva stundtals i defensiven.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.