Kosovare Asslani blir Real Madrids första värvning

0
132

Det tog sin tid och säkerligen påverkade FC Barcelonas framgångar i damernas Champions League. Men säsongen 2019-2020 kommer även Real Madrid ha ett damlag i högsta serien, ett lag med svenske stjärnan Asslani i spetsen som ansluter från Linköping.

Efter att ha tagit över klubben Deportivo Tacon i juni kommer alltså Real Madrid att ha ett fotbollslag även på damsidan. Detta följer en efterlängtad utveckling inom damfotbollen som kommer med ett oerhört lyckat världsmästerskap bakom sig och en allt bredare publik. Den engelska ligan har ryckt upp sig rejält där de största klubbarna dragit allt fler och större strån till stacken för att pusha damfotbollen som genomgått sina cykler av proffsligor i både USA och Sverige i forna dagar. Till kommande säsong, eller egentligen 2020-2021 då Real Madrid också kommer ha sitt eget namn på klubben, får vi alltså se både ett El Clasico på damsidan men även en svensk storstjärna bära den vita tröjan. Kosovare Asslani blev nyligen presenterad som Madrids första värvning till den trupp som kommer spela i högstaligan om bara någon månad. Asslani själv, en madridista sedan barnsben, säger såhär om flytten:

”Det är historiskt att vara den första. Att bli presenterad av dem. Jag kan inte sätta ord på det. De har alltid varit den största klubben i världen. Så är det bara.

Att starta damlag är rätt steg för en sådan klubb att ta. Real Madrid har aldrig gjort något litet. Det här kommer att bli otroligt stort, ett framtida storlag, och nu är jag här.”

Vad tror du, blir det succé för VM-bronsmedaljören Asslani i den vita tröjan?

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!