Crystal Palace slog Arsenal igår och fick tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden, samtidigt som det är nattsvart för Middlesbrough och Sunderland, men hur kommer det hela egentligen sluta?

Crystal Palace
3-0 mot Arsenal igår betyder att Crystal Palace har fem segrar på sina sex senaste matcher i Premier League. Ett facit som verkligen har hjälpt klubben att få fast mark under fötterna. En av nycklarna till detta är tränaren Sam Allardyce som äntligen fått effekt på sitt spel efter en ganska trög start. Om Allardyce är rätt man på sikt att föra Palace vidare låter jag vara osagt, men han är på väg att rädda klubben kvar i Premier League och det betyder mycket. Annars har Zaha och Sakho spelat riktigt bra fotboll vilket har hjälpt till och plötsligt börjar Crystal Palace se spännande ut igen.

Hull
Marco Silva börjar sakta men säkert göra något som alla trodde var omöjligt för Hull. Med några smarta nyförvärv så har spelet börjat se bättre ut och klubben har kunnat klättra mot säker mark. Hull som förlorade mot Manchester City senast har ett helt okej program framför sig och har visat stundtals den här hösten att man är ett lag för Premier League. Det som oroar dock är att många av kvalitéspelarna enbart är på lån samt att man inte vet hur länge Marco Silva tänkte stanna.

Swansea
Paul Clement har gjort ett mycket fint jobb för Swansea sen han tog över men frågan är om det kommer räcka? Poängen har trillat in i allt högre takt under våren men samtidigt har övriga konkurrenter också spelat upp sig. Chansen finns fortfarande att Swansea ska vara ett Premier League-lag nästa säsong men det ser inte superbra ut. Kan Clement utföra ett mirakel?

Middlesbrough
Ajajaj Middlesbrough. Det är visserligen bara sex poäng upp till säker mark med en match mindre spelad men just nu tyder inget på att klubben ska ta så många fler poäng den här säsongen. Visst har man en helt okej defensiv men offensiven är fullständigt bedrövlig. Något måste hända och det är snart för att Middlesbrough ska ha någon som helst chans att klara sig kvar. Man måste spela lite mer desperat och våga lite mer. Vad har man att förlora i det här läget?

Sunderland
I år blir det nog spiken i kistan för Sunderland som har varit ganska misskötta de senaste åren. Det känns som att klubben har fastnat i en cirkel där man förvisso har klarat sig kvar men aldrig riktigt utvecklats. Kanske mår klubben bra av att åka ut och börja om, även om det är väldigt tufft att gå upp igen. Nej, det blir Championship för Sunderland nästa säsong och man kan bara hoppas att när vi får se dom i Premier League igen så är det en bättre skött klubb.

Fotbollsportalen tippar tabellen
16. Watford 40p
17. Hull 37p
——————————
18. Swansea 33p
19. Middlesbrough 25p
20. Sunderland 22p

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.