Sergej Milinkovic-Savic har under den gångna säsongen presenterat sig för fotbollsvärlden. Detta har lett till att många storklubbar ute i Europa jagar hans signatur. 

Sergej har under senaste tiden kopplats ihop med en flytt till Manchester United. Enligt Sportitalia ska United förbereda sig för att lägga ett bud på 1,5 miljarder vilket skulle göra honom till den tredje dyraste spelaren i historien samt den dyraste övergången i Premier Leagues historia.

Serben ska även ha visats intresse av storklubbar som Juventus och Real Madrid. Enligt Tuttosport har hans pappa gått ut i media och uppmuntrat honom att gå till Juventus om han ska byta klubb. Han säger att Sergej skulle ha större chans att utvecklas där och nå sin fulla potential.

Sergej är en Allround mittfältare som kan spela såväl defensivt som offensivt. Han har under säsongen stått för 15 mål och 6 assist vilket gjorde att han blev uttagen till årets lag i Serie A. Gazzetto Dello Sport sätter betyg från 1 -10 på spelarna i ligan, efter varje match, och de gav Sergej  6,51 i genomsnitt under säsongen. Det ledde till att han blev den femte bästa i ligan utifrån deras betyg.

United har redan hunnit landa mittfältaren Fred och kan nu vara nära  att landa Sergej också. Om detta skulle gå igenom finns det stora möjligheter att Pogba kommer att lämna klubben. Pogba har sedan tidigare haft en tvist med tränaren Jose Mourinho och ska inte alls vara nöjd med tillvaron i klubben. Det har lett till att klubbar som PSG och Juventus har visat intresse för fransmannen

Det återstår och se vart Milinkovic-Savic kommer att spela under den kommande säsongen.

 

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.

1 kommentar

Comments are closed.