Denna vecka har varit bland dom tuffaste för fotbollsföreningen Leicester City någonsin. Det hela började med att ägaren Vichai Srivaddhanaprabha var med  i en helikopterolycka som resultera i att fem personer miste livet. Sedan spelade Leicester borta mot Cardiff och efter det var det begravning för ägaren i Bangkok. 

Det är sällan man uppmärksammar ägarnas betydelse för klubben och när det väl händer så är det nästan alltid i den negativa bemärkelsen. Ett prakt exempel på en ägare som ständigt hamnar i rampljuset är Newcastles ägare Mike Ashley som har misshandlat klubben i över ett årtionde. Det är märkligt hur en ägare som lyckas ta ett lag som har 5000 i odds till en Premier League titel inte får alls någon uppmärksamhet av median.

Leicester spelade i lördags mot Cardiff och lyckades få med sig tre pinnar efter att Demarai Gray gjorde matchens ändå mål. Efter matchen så tog 18 spelare och ledare i klubben flyget till Bangkok för att vara med på en två dagars lång ceremoni för att hylla deras tidigare ägare. Samtliga spelare och ledare på plats fick en gåva av munkarna som en påminnelse av deras förra ägare. I övrigt så var Thailands prinsessa Ubolratana Rajakanya med på Vichais ceremoni. De tillresta Leicester spelarna och ledarna kommer att ta ett sista farväl på måndag kvällen innan deras flyg tillbaka till England går.

Leicester spelar sin nästa match hemma mot Burnley.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.