Champions League finalisterna rustar ordentligt inför nästa säsong. De har ständigt varit rykten kring spelare som är aktuella för storklubben. Jürgen Klopp har redan hunnit signa Fabinho samt Naby Keita som redan var klar förra sommaren men som anslöt till klubben först i början av juli. 

Än så länge har de blivit av med Jon Flanagan som lämna som Bosman för Liverpool-legenden Steven Gerrards Rangers. De har även tappat Emre Can som även han lämnat som Bosman för Juventus.

Liverpool har länge jagat Nabil Fekir som spelar i Lyon. Båda parterna har bekräftat att det funnits kontakt och att en övergång var nära men då strandade plötsligt affären. Nu ska parterna tydligen återupptagit kontakterna med varandra. Det ofta träffsäkra Twitterkontot The firm som skriver om Liverpool-rykten skrev nyligen att Fekir kommer vara en Liverpool spelare innan fönstret stänger. The Firm har tidigare avslöjat övergången av Keita innan övergången var officiell. Återstår och se om de har rätt denna gång men det är en pålitlig källa som ofta är rätt på bollen.

Xherdan Shaqiri har länge förknippats med Liverpool och en övergång till klubben verkar vara nära nu. Sky skrev att klubbarna är i kontakt och kommit överens om en summa på 157 miljoner kronor. The Firm skrev att Shaqiri skulle haft en läkarundersökning i måndags men den blev uppskjuten. Shaqiri kommer istället undersökas ett annat datum och kan bli en Liverpool spelare nån gång under de kommande veckorna om han klarar den.

Liverpools viktigaste uppgift för att kunna stanna på toppen är att hålla kvar alla sina nyckelspelare från förra säsongen. Klopp har redan lyckats skriva ett nytt långtidskontrakt med Mohammed Salah som sträcker sig till 2023. Nu verkar även Sadio Mané vara nära ett långtidskontrakt med klubben som ska sträcka sig till 2022. Uppgifterna kommer även dessa från The Firm och ska offentliggöras under dagarna.

Om Liverpool skulle lyckas landa dessa spelare kan de bli titelfavoriter tillsammans med Manchester City.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.