Den första Juli är det dags för Champions League finalen mellan Liverpool mot Tottenham det är den första Hel engelska CL finalen på 11 år. Liverpool går in i finalen som favoriter efter att ha slagit London klubben två av två gånger i år.

Liverpool är i CL final för andra året i rad efter en makalös upphämtning mot Barcelona i semifinalen. Däremot så har Liverpools tränare ingen vidare statistik när det gäller finaler. Jurgen Klopp har varit i 7 finaler och enbart vunnit en utav dom.

Liverpools väg till finalen har varit imponerande de har slagit ut Bayern Munchen, Porto och Barcelona i slutspelet. Nu har de enbart Spurs som står iväg för deras sjätte Champions League titel. Truppläget för Liverpool ser relativt bra ut där det enbart är två spelare som är skadade Naby Keita och Roberto Firmino. Keita ådrog sig en ljumske skada mot Barcelona i första mötet. Han förväntas va tillbaka 29 Maj så det är högst oklart om han hinner komma i matchform till mötet. Klopp berätta i en intervju att Firmino tränar med laget. Så det ser ut som att Firmino kan spela finalen.

Tottenham har tagit sig till final genom att slå ut Borussia Dortmund, Manchester City och Ajax. Spurs väg till finalen har varit väldigt tuff med två rysare mot Manchester City och Ajax. Nu är London klubben bara en match ifrån att säkra sin första Champions League titel. Truppläget i Tottenham är kritiskt där deras anfallsstjärna ådrog sig en ankelskada i första CL mötet mot Manchester City. Jan Vertonghen och Davinson Sanchez är också osäkra för. The Daily Mail rapporterar att Tottenham är optimistiska och tror att trion kan spela mot Liverpool. Så ifall allt går som det ska kan Tottenham ha fulltaligt lag till finalen

Finalen spelas på Wanda Metropolitano och spelas Lördag den 1 Juni klockan 21:00.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.