Det mesta kring uppladdningen inför toppmötet mellan Liverpool och Chelsea efter nyåret, som kan visa sig nog så avgörande för titelstriden, har handlat mindre om fotbollen som ska spelas men desto mer om Romelu Lukaku. I en omtalad intervju talade han ut om sin tid sedan återkomsten till Chelsea och sina fortsatt starka känslor för Inter och Serie A, vilket inte landade särskilt väl hos klubben eller manager Thomas Tuchel.

Tuchel talar klarspråk

Att Romelu Lukaku inte skulle komma att starta matchen mot Liverpool kom kanske inte som någon större överraskning sett till hur intervjun han gjorde för några veckor sedan faktiskt togs emot när den sändes i veckan. Belgaren, som nätat i två raka framträdanden men ändå fått en ganska tuff start i återkomsten med blott sju mål på 18 matcher, finns inte med i truppen som ska ta sig an Liverpool och det är såklart ett statement om något. Trots ett skadedrabbat utgångsläge, visserligen främst i defensiven, är det en minst sagt intressant händelseutveckling att Lukaku som i övrigt är i såväl match-som målform och gärna vill spela och kan göra skillnad inte ens tar plats i truppen denna eftermiddag. Nu återstår det att se om det räcker med en match ute i kylan för att Thomas Tuchel ska ha gjort sin poäng eller om det kommer ta ett tag innan Lukaku startar för Chelsea igen, vilket kanske inte enbart är upp till Tuchel som sa såhär när intervjun om att Lukaku inte var nöjd med sin situation kom ut:

”I don’t like it because it brings noise that we don’t need. It’s just not helpful. On the other side, we don’t want to make more out of it than it actually is. You know very well how it is – it’s very easy to take lines out of context. It’s very easy to shorten lines and make headlines, then later realise that it’s not so bad and maybe not what he meant. But let’s be honest that we don’t like it.”

Interisti är inte övertygade

När intervjun väl bröt igenom mediebruset tog det inte lång tid innan det kompilerades ihop bilder på Lukaku i fyra olika matchdressar firandes ett mål genom att kyssa klubbmärket. Hur uttalanden om att belgaren, som blev Chelseas dyraste värvning genom tiderna, inte trivs i klubben kommer landa och sedan ta sig uttryck hos supportrarna när han väl äntrar planen igen blir också det spännande att följa. Tuchel har sagt att han ska ha ett privat samtal med Lukaku för att reda ut det hela och vad allt egentligen handlade om i intervjun som fokuserade på Inter och Serie A. Vad Inter-fansen och mer specifikt Curva Nord tycker om det hela stod också klart tämligen snabbt och får dem bestämma lär Lukaku inte dra på sig Inter-tröjan igen, även om det inte direkt var ett smärtfritt avsked när han väl lämnade för Chelsea i somras. Precis som bilden nedan skriver ut på italienska; ’Non conta chi con la pioggia scappa, conta chi nella tempesta resta!!! Bye Romelu’ går klubbmärket före pengar och fansens kärlek och respekt är inget att ta för givet. Direkt översatt läser banderollen; ’Det spelar ingen roll vem som springer iväg i regnet, det som räknas är vem som stannar i stormen’ vilket är ett budskap som är svårt att misstolka.

Vad tror du, har Lukaku spelat sin sista match för Chelsea eller är han snart tillbaka i startelvan? Kommer han en dag kunna ta på sig Inter-tröjan igen eller är sveket så pass djupt rotat hos Curva Nord att det helt enkelt är omöjligt?

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!