Under gårdagen skrev Manchester Uniteds Luke Shaw på ett nytt långtidskontrakt som kommer att sträcka sig till 2023 med ett extra år ifall båda parterna är överens om det. 

Shaw värvades till United 2014 för 300 miljoner kronor och var då en av världens största talanger. Shaws tid i United har varit väldigt upp och ner där han har dragits med många skador. vilket har satt käppar i hjulet för hans utveckling. Under denna säsong har Shaw varit skadefri och tagen en plats i startelvan. Han har startat 7 av 8 premier league matcher denna säsong och fått stort förtroende för Jose Mourinho. Luke Shaw säger själv att det har varit fyra röriga år men att han är oerhört stolt över att han skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Vänsterbacken tackade även klubbens supportrar, medspelarna och ledarstaben för att dom har förtroende för honom och att han skulle betala tillbaka för de.

Mourinho berömmer Shaw som har lyckats knipa vänsterbacks positionen.

Han säger ” Luke förtjänar verkligen det här kontraktet. Han har förstått hans utvecklingsprocess, han har jobbat hårt på alla olika nivåer och han tror alltid på sig själv vilket är en bra egenskap att ha.

Daily Mail kan avslöja att United har kontraktssamtal med David De Gea och Anthony Martial för tillfället som har utgående kontrakt. Båda spelarna har dock möjlighet att förlänga ett år då det finns med i det tidigare kontraktet. Antonio Valencia och Ashley Young har också utgående kontrakt men några kontrakts samtal har inte inletts där

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.