I fredags släppts månadens priser för oktober som vanligt är det tre priser som ska delas ut, bästa spelare, bästa tränare samt snyggaste målet. Denna månad vann Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang bästa spelaren, Bournemouths  Eddie Howe månadens tränare, och Arsenals Aaron Ramsey fick priset för månadens snyggaste mål. 

Under denna månad är det många spelare som stuckit ut i ligan. Några som är värda att nämna är Anthony Martial som stod för tre avgörande mål under månaden. Ross Barkley lyckades knipa en startplats i saris lag och stod för 6 poäng i november vilket var den högsta siffran i laget. Dock så lyckades de ovannämnda spelarna inte slå Aubameyang som hade en fantastisk månad där han stod för 5 mål och 1 assist ifrån sin vänsterytter roll. Arsenal ställdes mot Crystal Palace, Fulham och Leicester. Aubameyang stod för 6 poäng på tre matcher vilket är ett makalöst bra resultat.

Det var fyra tränare som blev nominerade till månadens tränare i Premier League. De som blev nominerade var Pep Guardiola, Maurizzio Sarri, Eddie Howe och Chris Houghton. samtliga tränare gick obesegrade under månaden och Brightons tränare Chris Houghton vann alla sina tre matcher men trots allt var det Eddie Howe som fick priset. Bournemouth vann tre av fyra matcher och spelade oavgjort i en match. Klubben ställdes mot Crystal Palace, Watford, Fulham och Southampton. de sistnämnda spelade Bournemouth lika mot i en ganska tråkig tillställning. Eddie Howe har lyckats få ett fint spel med laget där man både vinner och spelar underhållande.

Månadens snyggaste mål gick till Walesaren Aaron Ramsey efter hans oerhört vackra mål mot Fulham. Arsenals fina kontringsspel kombinerat med den kulliga avslutningen gör att detta mål blir en välförtjänt vinnare. Om ni missat målet bifogar jag det här nedan.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.