19-årige Anthony Elanga, en av de starkast lysande stjärnorna i Sveriges U21, har imponerat så pass sedan han kommit upp i A-laget att han nu fått skriva på ett nytt kontrakt. Det nya avtalet sträcker sig till 2026 med option på ytterligare ett år och är ett tydligt ställningstagande hur klubben ser på den svenske talangen som kom till akademin redan som 12-åring.

Stort förtroende och hög potential

Även om det inte blivit så värst mycket speltid det senaste året har det ändå blivit både framträdanden från start, Premier League-mål och chansen i Champions League för Anthony Elanga. Detta efter att talangen imponerat i ungdomslagen och sedan länge spås kunna gå samma väg som exempelvis Marcus Rashford, Jesse Lingard och Mason Greenwood. Totalt har det blivit fem framträdanden i United-tröjan men såväl klubben som nye managern Ralf Rangnick själv säger sig inte villiga att låna ut svensken i januari utan snarare ge honom speltid i reservlaget och hålla honom tillgänglig för A-laget. En tuff sits konkurrensmässigt såklart men också en miljö som är oerhört nyttig för en spelare i den åldern och i den sitsen han är i. Elanga är inne på samma spår och säger såhär efter att kontraktsförlängningen blev klar:

”Min högsta ambition har alltid varit att spela för Manchester United. Standarden är extremt hög men detta kontrakt är ett till viktigt ögonblick i min karriär. Detta är den perfekta miljön för att ta nästa steg, med världsklasspelare och tränare att lära mig av varje dag. Jag vill tacka min familj och all personal för deras konstanta stöd. Jag vet att med hårt arbete och hängivelse kommer möjligheter i den här speciella klubben och jag längtar efter att fortsätta utvecklas här.”

Svensken har fått chansen både under Rangnick men också under förre managern Ole-Gunnar Solskjaer som plockade upp honom mot slutet av förra säsongen där han fick debutera mot Leicester. Med målet han gjorde mot Wolves i matchen därefter visade han tidigt att hans utveckling går åt rätt håll – och att Manchester United gör rätt i att lyfta upp honom till A-laget och kanske framförallt att belöna honom med ett nytt kontrakt. Svenskens tidigare avtal skrevs så sent som i mars men det var före hans proffsdebut för klubben. Det nya kontraktet är ett ytterligare bevis på hans allt högre status bland de många talangerna som kommer underifrån. John Murtough, Football Director i Manchester United, säger såhär om den svenske talangen och hans framtid i klubben:

”We are thrilled that Anthony has signed this new contract, and everyone is excited to see him grow over the coming seasons.”

Rangnick, som har det långa perspektivet i bakhuvudet, har omgående sett till att ge alla i A-truppen chansen att visa upp sig sedan han klev in som manager för klubben och Elanga fick således både hoppa i in ligan mot Crystal Palace som möjligheten att starta i den betydelselösa Champions League-gruppmatchen mot Young Boys. Om han får speltid under det hektiska jul- och nyårsschemat återstår att se men tillgänglig är han om Rangnick behöver pigga ben att rotera med.

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!