I helgen spelades omgång två i Premier League i omgången fanns de många märkbara händelser. Den största floppen den gångna omgången stod Manchester United för när de förlora med 3-2 förlust mot Brighton. Efter matchen fick lagets mittbackspar utstå stor kritik från den engelska median.

I helgen starta United med Vicor Nilsson Lindelöf och Eric Bailly. De stod för ett vardera misstag som resultera i två baklänges mål för United. United har efter detta fått stor kritik för sitt dåliga försvarsspel och den tidigare United spelaren Gary Neville är skeptisk till deras försvarsspel. Den tidigare högerbacken säger att United saknar kvalité i försvarsspelet och att man behöver förbättra det om man ska ha någon chans att kunna utmana om Premier League titeln. Under förra året stod Lindelöf för flest bollvinster där han snitta 6,59 per match vilket är högst i United. United var under sommaren ute efter Harry Maugire. engelsmannen stod för 7,08 bollvinster per match och stod för flest vunna dueller om man jämför med United spelarna. Maguire stod även för näst flest vunna nickdueller endast Chris Smalling stod för fler.

Under förra säsongen så spela  United med många olika mittbackspar och det varierade starkt om vilka som startade. När Phill Jones och Bailly  starta stod United för 8 av 9 vinster och hade 88.9% i vinster vilket var det högsta procenten bland de olika mittbacksparen. Det näst högsta var när Lindelöf och Smalling spela tillsammans då spela dom 7 matcher och vann 6 av dom de fick 86% i vinster. bortsett från dessa två mittbackspar så stod resterande för cirka 50% vinster vilken är en väldigt dålig siffra för United som de måste utveckla.

Enligt Gary Neville behöver Manchester klubben spendera mer pengar på defensiva spelare för att kunna konkurrera i toppen. Upp till bevis ifall Mourinho lyckas lösa problemet.

 

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.