Matchbollen för EM 2020 har släppts

0
255

Adidas har nu släppt den officiella matchbollen till kommande sommars EM-slutspel som markerar och firar turneringens 60-åriga historia.

Genom årens lopp har det utvecklats lika många matchbollar som taktiska upplägg i världsfotbollen, allt för att hänga med i den senaste tekniken och trenderna. Nike, Adidas, Puma med flera har alla dragit sitt strå till stacken och ur ett varumärkes- och annonsperspektiv är det såklart av stort värde att tillhandahålla matchbollen som spelas av några av världens bästa spelare – och ses av miljontals åskådare och fans.

Den nya bollen, som Adidas släppt för att fira 60-årsjubileet av UEFA:s Europamästerskap under ett stjärnfyllt event i London, har fått namnet Uniforia och kommer synas i 12 europeiska städer när EM2020 går av stapeln nästa sommar; London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Köpenhamn, St. Petersburg, München, Budapest, Rom, Bukarest och Baku. Dess design som ska symbolisera mästerskapets suddiga linjer vad gäller nationsgränser liksom övergången av dessa för såväl fans som spelare medan dess färgval i övrigt och färgglada toner är tänkta att framhäva mästerskapets mångfald.

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!