Matchbollen för EM 2020 har släppts

0
169

Adidas har nu släppt den officiella matchbollen till kommande sommars EM-slutspel som markerar och firar turneringens 60-åriga historia.

Genom årens lopp har det utvecklats lika många matchbollar som taktiska upplägg i världsfotbollen, allt för att hänga med i den senaste tekniken och trenderna. Nike, Adidas, Puma med flera har alla dragit sitt strå till stacken och ur ett varumärkes- och annonsperspektiv är det såklart av stort värde att tillhandahålla matchbollen som spelas av några av världens bästa spelare – och ses av miljontals åskådare och fans.

Den nya bollen, som Adidas släppt för att fira 60-årsjubileet av UEFA:s Europamästerskap under ett stjärnfyllt event i London, har fått namnet Uniforia och kommer synas i 12 europeiska städer när EM2020 går av stapeln nästa sommar; London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Köpenhamn, St. Petersburg, München, Budapest, Rom, Bukarest och Baku. Dess design som ska symbolisera mästerskapets suddiga linjer vad gäller nationsgränser liksom övergången av dessa för såväl fans som spelare medan dess färgval i övrigt och färgglada toner är tänkta att framhäva mästerskapets mångfald.

Dela
Passionerad fotbollsnörd som skriver, tycker, diskuterar, drömmer, följer, tittar och andas fotboll. Premier League, Stryktipset, EM och VM, Champions League och Serie A mestadels men även La Liga, Bundesliga, Ligue 1 och Europa League följs regelbundet. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!