Hem Matchguiden – Veckans bästa fotboll

Matchguiden – Veckans bästa fotboll

Det kryllar av spännande fotbollsmatcher under hela en engelska och europeiska fotbollssäsongen. Utbudet varierar från absoluta toppmatcher med derbyn som exempelvis Manchesterderbyt eller Old Firm till täta bottenmöten där allt handlar om att vinna eller försvinna. Vi på Fotbollsportalen älskar matcher som innehåller känslor, passion och dramatik och av den enkla anledningen finns det betydande värde och känsla i att göra matchanalyser i form av ”inför-artiklar” och summeringsartiklar där vi kanske synar några viktiga matchdetaljer. Ni hittar de senast analyserade matcherna ovan och vi har som målsättning att presentera en till tre analyser per vecka. Vi har valt att döpa hela sektionen till ”matchguiden” då vi anser det vara ett passande namn för en samlingsplats för uppsnack inför veckans bästa fotbollsmatcher.

Statistik, fakta och information

När vi skriver analyser till Premier League-matcher eller till andra möten från den engelska, eller europeiska fotbollen (exempelvis Champions League och Europa League) så finns det några genomgående drag som vi alltid siktar på att få med. Det handlar bland annat om aktuell statistik – som bland annat hämtas från vår samarbetspartner FlashScore.se samt fakta och information som ger tyngd åt analysen.

För dig som har ett uttalat favoritlag i PL eller som kanske tänker spela på en eller flera matcher (Stryktipset), kan våra matchanalyser komma väl till pass. Du kan exempelvis läsa om summering från tränarnas presskonferenser, medierykten, nyheter från träningssessioner, samt externa faktorer som kan komma att påverka lagets prestation inför den aktuella matchen. Vidare presenterar vi snabba fakta och lite kuriosa som ger bredd och historisk koppling till matchen i fråga.

Analys av förutsättningarna

Det som gör en matchanalys speciell till skillnad från en förhandsrapport är just själva analysdelen och det är det som vi också kan bidra med till skillnad från många andra sajter och sidor på det stora scenen av fotbollssajter. Vi utgår från den information som finns kring matchen (vi strävar alltid efter att ta del av information så nära källan det bara går) och därefter gör vi en samlad analys. Vi blickar då bland annat mot förväntad matchbild, spelare i fokus och deras förväntade prestation, tränarnas agerande, taktiska drag, samt förväntat matchförlopp och slutresultat.

Använd gärna våra analyser som grund när du spelar på förhandsodds, liveodds eller tipsspel med 1X2-tecken. Det kan även vara så att vi själva pushar lite extra för en särskild marknad eller odds i våra matchanalyser. Spel som vi då tycker har ett förhöjt spelvärde utifrån den aktuella analysen. Observera dock att våra speltips alltid är att betrakta som vår subjektiva bedömning och du ryggar alltid på egen risk. Förhoppningsvis blir den risken relativt liten då en god analys av en fotbollsmatch räcker långt.

Sedan ska man dock alltid ta hänsyn till att bollen är rund och att allt kan hända i fotboll!

Tidigare matchanalyser