Sunderland ligger efter 23 omgångar sist i Premier League. Det har varit en tung höst där tränare David Moyes har fått förlita sig mycket på att anfallaren Jermaine Defoe ska göra sina mål och hålla Sunderland kvar i matcherna. Dock har Moyes nu rustat för våren och plockat in spelare som han känner sen innan.

En tänkbar Sunderland-elva kan vara följande:
X
Love X McNair Lescott Oviedo
Pienaar Rodwell Gibson Januzaj
Anichebe

(X står för spelare som inte har jobbat med Moyes tidigare)

I den här elvan så är det alltså nio av elva spelare som David Moyes har arbetat med i tidigare klubbar. Av dessa nio spelare så har Moyes själv värvat åtta av dom till Sunderland. Den stora frågan är dock, är det rätt väg att gå? Tittar vi på spelarna ovan så har alla haft sina bästa dagar bakom sig, och många hade det för flera år sedan. Klart att det kan bli nytändningar på spelare som Januzaj, Anichebe och Oviedo samt att unga spelare som McNair och Love kan utvecklas men spontant så känns det aningen desperat. Jämför vi Hulls satsning mot ett nytt kontrakt mot Sunderlands så känns Hull mer spännande.

Imorgon spelar Crystal Palace-Sunderland. Frågan är om Moyes mannar (i dubbel bemärkelse) kan ta viktiga poäng. Ett riktigt ångestmöte där båda lagen har kniven mot strupen.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.