Fönstret har nyligen öppnat men redan har en hel del klubbar i Premier League förstärkt med spännande spelare. Fotbollsportalen kommer lista fem intressanta nyförvärv utan inbördes ordning.

Mohamed Salah – Liverpool
Den snabba yttern från Egypten har varit på tapeten länge för Liverpool den här sommaren. För några år sen valde han bort klubben för Chelsea men efter en sejour i Italien och Roma är det nu klart att Salah ska spela för Liverpool kommande säsong. 25-åringen har en imponerande speed och rivighet som kommer bli viktig men gjorde även en hel del typiska ”måltjuvsmål” för Roma i fjol. Kan vara en viktig pusselbit i Klopps lagbygge.

Harry Maguire – Leicester
Lokomotivet Harry Maguire hade trots nedflyttning en bra säsong i Hull men han kommer inte följa med klubben ner till Championship. Istället flyttar han till Leicester och där känns det som att hans kvalitéer passar in perfekt. Med Maguire kommer Leicester få ut samma fysik och huvudspel som man redan har men även spelförståelse. Maguire blir ett yngre och bättre alternativ och kommer ge ett lyft till deras backlinje.

Davy Klaasen – Everton
Det är inte alltid lätt att komma och prestera på topp i Premier League direkt från den holländska ligan. Men samtidigt känns det som Davy Klaasen varit redo för nästa steg ett bra tag nu. Den offensiva mittfältaren gjorde 20 mål och 12 assist i alla turneringar förra säsongen för Ajax men Holländska ligan är relativt svag och frågan är hur han kommer klara den omställningen. Dock brukar Koeman ha koll på spelare från den ligan och både Tadic och Pelle som han plockade in till Southampton för några år sen gjorde det bra.

Bernardo Silva – Manchester City
Snacka om att spänna musklerna. Den lilla portugisen har haft några riktigt fina säsonger i Monaco innan Pep hämtar honom till England och Manchester City. Bernardo Silva är kreativ, påhittig och hittar ytor i trånga situationer. Det kommer bli trångt på de offensiva positionerna hos City kommande säsong.

Victor Nilsson-Lindelöf – Manchester United
Det är svårt att lämna svensken utanför en sån här lista. Lindelöf tog äntligen (har varit fram och tillbaka under en lång tid) steget till Manchester United och frågan är hur det kommer gå. Spontant känns det som en spännande ung spelare med egenskaper som är ganska unika för en mittback. Dock är det en tuff och oförlåtlig liga han kommer till och det gäller att prestera på topp från början. Hur bra psyke har Lindelöf? Kommer han klara pressen? Oavsett så är det alltid kul med svenskar i Premier League.

Bubblare: Sead Kolasinac (Arsenal), Asmir Begovic (Bournemouth), Matthew Ryan (Brighton)

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.