Det här är den femtonde artikeln i våran Premier Leagues rankningslista. Arsenal kommer till denna säsong som kanske det mest svårtippade laget och det finns många faktorer till det. Klubben har gjort sig av med Arsene Wenger som träna laget i 22 år, och att man fått in massor med nya spelare som stärker laget.  

Laget kom till den gångna säsongen med högre förväntningar än tidigare då man lyckats landa Alexandre Laccazette. Klubben hade tidigare misslyckats att kvalificera sig till Champions League då de slutade på en femte plats. Klubben inledde dock Premier League trögt och i den tredje omgången åkte man på en förlust mot Liverpool med hela 4-0 på Anfield. Arsenals säsong skulle fortsätta som de tidigare säsongerna där man ständigt var ojämna. Arsenal slutade på en sjätte plats tillslut och det var den sämsta placeringen under Wengers 22 år i klubben. Wenger avgick efter den säsongen utan att vinna någon titel. Ett väldigt sorgligt slut för Wenger efter en fantastisk tränarkarriär. Det fanns inte s många utropstecken förra säsongen då stora delar av truppen underprestera. Det finns dock några som är värda att nämna som t.ex. Aaron Ramsey som fick vara hel en stor del av säsongen. Walesaren stod för 7 mål och 8 assist från sin mittfältsposition. Det är en imponerande siffra för en central mittfältare som enbart gjorde 21 starter förra säsongen. Ett annat utropstecken är Pierre Emerick Aubameyang som kom till klubben i vintras. Anfallaren stod för 10 mål och 4 assist under sina 12 matcher i Premier League. Aubameyang stod för ett målsnitt på 0,83 mål per match som håller toppklass i Premier League.

Klubben har hittills stått för fyra nyförvärv där samtliga ser ut kunna slåss för en startplats. Den första klubben värva var Stephan Lichtsteiner som kommer som bossman från Juventus. Lichtsteiner ser ut att konkurrera mot Hector Bellerin om en startplats på högerbacken. Det andra nyförvärvet är Sokratis som kommer från Borussia Dortmund. Greken kosta 170 miljoner kronor och har varit en nyckelspelare i Dortmund backlinje. Det tredje nyförvärvet är Bernd Leno som kommer från Bayern Leverkusen. Den tyska målvakten kosta 260 miljoner kronor och ser ut att gå in som första målvakt efter att Peter Cech stod för en svag insats förra säsongen. Det fjärde nyförvärvet är Lucas Torreira som kommer från Sampdoria men som är mest känd för sitt starka VM med Uruguay. Torreira kosta 320 miljoner kronor och är enbart 22 år.  Arsenal har tappat tre spelare till denna säsong. Den första är Per Mertesacker som har lagt av trots att han enbart är 33 år gammal. Den andra är Jack Wilshere som lämnade som bossman för West Ham. Wilshere lämnade efter att han och tränaren Unai Emery inte kommit överens gällande speltiden. Den tredje är Santi Carzola som även han lämnade som bossman och som gick tillbaka till sin första seniorklubb Villarreal. Spanjoren lämna efter att han inte kunnat spela på över 2 år på grund av en hemsk vristskada.

Inför denna säsong så lär vi få se ett helt nytt Arsenal som på papper ser ut att kunna komma på en toppfyra placering. Arsenal har dock ett helt nytt lag med många nya spelare från detta övergångsfönster samt övergångsfönstret i vintras. Detta kan sätta käppar i hjulet med så många nya spelare samt en ny tränare särskilt efter att klubbens tidigare tränare Wenger var där i 22 år. Vi kan nog förvänta oss att spelet inte kommer att sitta på direkten och att det kommer ta ett litet tag för dom att få alla bitarna på plats.

Dela