Det här är den sjätte artikeln i våran Premier League rankningslista. Bournemouth lyckades lösa en tolfte plats förra säsongen och de var aldrig riktigt nära bottenstriden. Inför denna säsong så lutar det mesta mot att det kommer bli en liknande säsong som tidigare. 

Under förra säsongen så var det väldigt mycket upp och ner för Bournemouth. The Cherries hade stora problem med att hålla en jämn nivå och det var ständigt höga berg och djupa dalar för klubben. I januari slog klubben Arsenal med 2-1 och två veckor senare slog man Chelsea med 3-0 på Stamford Bridge. En månad senare åkte man till Huddersfield och fick stryk med 4-1 och var tvungna att be om ursäkt till de tillresta supportrarna. Det speglade lite Bournemouth säsong då man aldrig visste vart man hade dom. Några utropstecken förra säsongen var Jordan Ibe som tillslut kommit igång.  Han stod för 2 mål och 6 assist från sin ytterroll. Nathan Ake var också en spelare som presentera sig ordentligt. Holländaren var solid i defensiven under säsongen samt ett hot på fasta situationer. Joshua king och Callum Wilson är också värda och nämnas anfallarna stod för 8 mål var och tog tillsammans hem den interna skytteligan.

Bournemouth sommarfönster har varit väldigt lugnt där man endast stått för en värvning. Det ända tillskottet är 20-åringen David Brooks som kommer ifrån Sheffield United. Den offensiva mittfältaren kosta 110 miljoner kronor och ser ut att vara framtidsinköp som kan få begränsat med speltid denna säsong. Bournemouth har blivit av med Max Gradel som går till Toulouse för 20 miljoner kronor. De har även blivit av med Benik Afobe som gick till Wolves för 115 miljoner kronor. Båda spelarna var utlånade förra säsongen och ser inte ut och bli något större tapp för klubben.

Det mesta talar för att Bournemouth kommer att vara ett mittenlag den här säsongen. Sky skrev dock att Bournemouth kan få det jobbigt efter att de spelat Premier League fotboll i 5 år. Sky menar att det lätt blir så att man börjar slappna av och att Bournemouth inte har den kvaliteten för att göra de om de ska chans o stanna. Sky kanske har rätt i det dom säger men så länge de gnuggar på ska det mycket till för att dom inte ska kunna hålla sig kvar i högsta ligan.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.