Det här är den  tredje artikeln i rankningslistan av lagen i Premier League. Då vi börjat från botten och är inne i den tredje artikeln av tjugo så kan man räkna ut att  Brighton & Hove Albion  inte kommer ordna ett Premier League kontrakt till nästa säsong utifrån våran rankningslista. 

Förra året fick Brighton spela Premier League fotboll för första gången på 116 år efter att klubben grundades 1901. Klubben stod för en stark insats och slutade på en femtonde plats. Brighton säkrade ett Premier League kontrakt till denna säsong efter att man slog Manchester United med 1-0 efter ett mål av Pascal Gross.

Brighton gjorde en storsatsning inför deras första säsong i Premier League där de stod för 15 nyförvärv. Några utmärkelser av nyförvärven var Jose Izquierdo som spela 34 matcher och stod för 5 mål från vänsterkanten. Pascal Gross som kom från Düsseldorf, inför säsongen, var lagets viktigaste spelare och var nyckelspelaren i laget från falska nian rollen. Han stod för 15 poäng vilket var näst bäst i laget. Davy Pröpper anlände från PSV och var en viktig spelare på mittfältet. Han spelade 37 av 38 matcher förra säsongen.

Inför denna säsong har klubben lyckats landa fem nya spelare varav tre ser ut att gå rätt in i startelvan. Den första de värvade var Mainz mittback Leon Balogun som stod för en fin säsong med Mainz och var ordinarie i laget. Florian Andone  var den andra värvningen  Andone kommer ifrån Deportivo La Coruna han var ordinarie anfallare i klubben. Rumänen  stod för 7 mål i La Liga den gångna säsongen. Bernardo Fernandes är ett annat stort namn de fått in som kommer från Red Bull Leipzig. Bernardo är en defensiv mittfältare som även kan spela som ytterback. Han spelade 40 matcher under hans två säsonger i den tyska klubben.

Trots de fina nyförvärven Brighton gjort lär det få svårt att stanna kvar i Premier League. Förra säsongen blev de räddade av deras Pascal Gross som gång på gång briljerade för klubben. Om Gross skulle fortsätta leverera som han tidigare gjort finns det stor chans att en större klubb lockar över honom. Brighton har goda möjligheter att stanna kvar i ligan med deras bredd och spets men konkurrenterna besitter mer namnkunniga lag med högre kvalitet vilket kan komma att synas under säsongen.

Brighton har goda möjligheter att stanna kvar och ser på förhand ut som att det är 50/50 om det blir spel i Premier League i kommande säsonger.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.