Det här är den nionde artikeln i våran Premier League rankningslista. Burnley stod för en stark säsong förra året och chockade alla när de tillslut lyckades lösa en sjunde plats i Premier League. Deras sjunde plats innebar att man fick möjlighet att kvala sig in i Europa League. 

Burnley inledde säsongen med att vinna över de regerande mästarna Chelsea på Stamford Bridge med 3-2. I December låg klubben på en fjärde plats men efter det så börja man se det gamla Burnley igen. Spelet svanka och man lyckades inte ta en trepoängare på 12 matcher. Efter deras dåliga form så kom de tillbaka och vann fem raka matcher. Efter deras fem raka vinster blev tränaren Sean Dyche utsedd till månadens tränare i Premier League. Några utropstecken den gångna säsongen var, Nick Pope som var lysande i målet och i en undersökning som fotbollslappet gjorde på fotbollskanalen så hade Pope räddad flest förväntade mål den gångna säsongen. några andra utropstecken var anfallarna Chris Wood och Ashley Barnes som tillsammans stod för 19 mål. Chris Wood stod för tio och tog hem den interna skytteligan och Barnes stod för 9. James Tarkowski var kanske det största utropstecknet förra säsongen han var nyckeln i en defensiv som enbart släppte in 39 mål förra säsongen. Tarkowski hade flest vunna nickdueller, flest brytningar, och flest rensningar. Tarkowski var nära att få spela VM med England men missade det på grund av en operation.

Under övergångsfönstret har det inte skett någonting för Burnleys del. Det har knappt varit några rykten kring spelare som är på väg in eller spelare som är på väg ut. Det har ryktas om att West Bromwich Jay Rodriguez och Craig Dawsson är aktuella men det har inte varit några säkra källor bakom det så sannolikheten att dom kommer är inte så höga.

Inför säsongen så ska det väldigt mycket till för att klubben ska lyckas lösa samma placering som förra året. De lär nog istället få rikta in sig på en mittenplacering. Burnley har dock ett par stora spelare som kan leverera så det finns självklart en möjlighet att det kan flyga som det gjorde förra året men det ska dock mycket till. Sean Dyche har gjort ett fantastiskt jobb och framförallt med defensiven och det är en taktik man kan bygga vidare på. Skulle klubben få in någon kreativ spelare på offensiven så kan man nog räkna med dom som ett starkt Premier League lag nästa säsong.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.