Det här är den andra artikeln i rankningslistan till Premier League starten. Vi kommer gå igenom Cardiffs möjligheter inför den kommande säsongen. Cardiff är ett av tre lag som är nykomlingar inför denna säsong. 

Den Walesiska klubben stod för en imponerande säsong i Championship och lyckades knipa andra platsen vilket säkrade avancemang till Premier League. Såklart var det Neil Warnock som var tränare och lyfte upp dom. Neil Warnock har gjort 8 uppflyttningar vilket är en siffra ingen annan tränare uppnått tidigare.

Innan avancemanget var klart så var det snack om att Warnock skulle lämna med resonemanget att han ville bli ihågkommen för avancemanget till Premier League med Cardiff. Så blev inte fallet och Warnock förblir Cardiff tränare denna säsong också.

Cardiff har öppnat plånboken ordentligt för att kunna stärka laget inför återkomsten till Premier League. De har enbart värvat spelare från Championship. De har redan värvat tre spelare varav två är från Queens Park Rangers. Den senaste värvningen var målvakten Alex Smithies som har skrivit på ett kontrakt till 2022. Smithies blommade ut under den gångna säsongen och ser ut och bli Cardiffs första målvakt den här säsongen. Den första värvningen från Queens Park Rangers var Junior Hoilett som även han kommer från en fin säsong. Hoilett stod för 11 mål på 50 matcher som yttermittfältare. Hoilett har även erfarenhet från Premier League spel från tiden då QPR var uppe i den högsta ligan. De har även värvat Bobby Reid som kommer från Bristol City. Bobby Reid stod för 19 mål  och var under den gånga säsongen en av de bästa anfallarna i Championship.

Cardiff har stått för ett par fina värvningar men trots det kommer det bli tufft för dom denna säsong. Cardiff har ekonomin för att kunna etablera sig i Premier League men för närvarande saknar de den individuella kvaliteten i truppen. Cardiff har även en tränare som inte har någon större erfarenhet av Premier League fotbollen vilket kan komma att synas under säsongen.

Cardiff lär få det svårt den kommande säsongen att stanna kvar. Det finns dock erfarenhet i truppen och de finns en potential att kunna stanna kvar i högsta ligan.

Dela