Det här är den sextonde artikeln i våran Premier League rankningslista. Chelsea kommer till denna säsongen med sin nya tränare Maurizio Sarri som tidigare tränat Napoli. Nu kommer han till ett Chelsea där storstjärnorna vill lämna och en trupp som på pappret är sämre än konkurrenterna. 

Förra säsongen kom Chelsea in i Premier League som mästare. Klubben hade dock gjort sig av med två nyckelspelare i Nemanja Matic och Diego Costa klubben ersatte dom med Tiemoue Bakayoko och Alvaro Morata. Chelsea starta med att förlora hemma mot Burnley med 3-2 efter att Cesc Fabregas och Gary Cahil blivit utvisade. De skulle dock resa sig från vinsten men de kunde ständigt åka på magplask mot sämre motstånd som när man förlora 3-0 mot Bournemouth hemma. Chelsea var alldeles för ojämna för att kunna hänga med i toppen och med en Antonio Conte som bråkat iväg Costa från klubben och ett bråk med  David Luiz som sluta med att han fick sitta på bänken. Chelseas nyförvärv hade stora problem med att slå sig in i ligan och Morata blev en sån stor flopp att man var tvungna att ta in Oliver Giroud i vinterfönstret som gick in som förstaanfallare. Bakayoko hade också stora problem med att slå sig in och fick mest nöja sig med bänken. När Bakayoko väl kom in så leverera han inte utan hade istället stora svårigheter. några utropstecken förra säsongen är Willian som verkligen visade vilken nivå han besatt. Han stod för 6 mål och 7 assist från sin ytterroll och var ständigt farlig. Ett annat utropstecken var Ngolo Kante som var lagets motor denna säsong. Han var Premier Leagues bästa bollvinnare förra säsongen då han stod för 85 brytningar och 116 lyckade tacklingar.

Chelsea har än så länge bara stått för en ny värvning till denna säsong. Sarri har tagit in sin tidigare spelare från Napoli Jorginho. Italienaren kosta klubben hela 530 miljoner kronor och kommer vara en viktig pusselbit i 4-3-3 uppställningen som Sarri alltid kört med. Chelsea har även fått hem Michy Batshuayi som återvänder efter att varit utlånad till Dortmund. Batshuayi kan vara potentiell joker till nästa säsong där det finns en stor möjlighet att få starta. Tyvärr för Chelseas del har det för det mesta varit snack om att deras stora spelare Eden Hazard och Thibaut Courtios  är på väg bort. Real Madrid är ute efter den Belgiska Chelsea duon och undergårdagen vädjade Courtios om att få lämna klubben.

Sarri kan få det tufft under sin debutsäsong i Premier League. Dock så har klubben tidigare visat att man inte behöver någon tid till att få in den nya tränarens spelsystem då man vann under de två senaste tränarnas debutsäsong. Klubben har även Sparkapital i Morata och Bakayoko som så många andra börjat leverera under sitt andra år i Premier League. Chelsea har dock inte ett lika starkt lag som tidigare och tappar man nån av Courtios eller Hazard blir det tufft .Skulle Chelsea klara av att behålla båda spelarna så finns det en stor chans att man får se Chelsea i toppen av ligan i år.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.