Det här är den tionde artikeln i våran Premier League rankningslista. Crystal Palace stod för en fin säsong förra året där man lyckades knippa en elfte plats. Klubben hade dock en tuff start på säsongen och låg sist efter 7 matcher där de inte hade tagit en endaste poäng. 

Crystal Palace inledde säsongen med Frank De Boer som tränare men efter fyra raka förluster och noll gjorda mål så fick holländaren sparken. In kom den erfarna tränaren Roy Hodgson men det tog ett tag för han att anpassa sig och under tiden hann klubben åka på ytligare tre förluster och då såg det väldigt märkt ut för London-klubben. Efter den inledningen var det få som trodde att klubben skulle klara av att stanna. Roy Hodgson lyckades dock vända på det dåliga resultatet och man klättra sakta men säkert uppåt i tabellen. I April nådde man sin pik där man vann med hela 5-0 mot Leicester där man säkrade Premier League kontraktet till nästa säsong. Några utropstecken förra säsongen var den defensiva mittfältaren Luka Milivojevic. Serben vann den interna skytteligan och mycket tack vare att han var lagets straffskytt. Milivojevic stod även för flest passningar i laget och flest tacklingar och var lagets motor på mittfältet. Ett annat utropstecken var Wilfried Zaha som var lagets nyckelspelare i offensiven inför denna säsong. Zaha stod för 9 mål den gångna säsongen och imponerade ordentligt. Det ryktades länge om att han var på väg till Manchester City men istället valde City att värva Riyad Mahrez.

Under övergångsfönstret har det varit väldigt lugnt för Crystal Palace del man har endast landat en spelare och inte sålt någon. Palace har hittills värvat Getafes första målvakt Vincente Guaita för 50 miljoner kronor. Guatita ser ut att bli första målvakt och den tidigare första målvakten Wayne Hennessey ser ut att få sitta på bänken. Det har nyligen även kommit uppgifter om att Crystal Palace vill låna in Danny Drinkwater från Chelsesa. Drinkwater har fått begränsat med speltid i Chelsea och en utlåning till Palace skulle kunna vara en bra lösning för båda parterna.

Inför denna säsong så lär det inte bli en lika dålig inledning som förra säsongen. Roy Hodgson har fått tid till att få in sin spel ide i laget. Det viktigaste för Crystal Palace är att hålla kvar i sina nyckelspelare Wilfried Zaha och Luka Milivojevic som verkligen hjälpte laget att nå en elfte plats förra året. Det mesta lutar åt att det kommer bli en liknande placering som förra året men att laget kommer prestera lite jämnare och inte torska 7 raka i början och sedan ta massor med trepoängare på våren.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.