Det här är den fjortonde artikeln i våran Premier League rankningslista. Everton kommer till denna säsong med stora förväntningar efter deras misslyckande med miljardsatsningen förra året.

Everton kom till den förra säsongen med en helt ny trupp efter deras miljardsatsning. Därefter lyckades man inte få in någon kontinuitet i truppen samt att Ronald Koeman inte verkade få in sin spel ide. Detta gjorde att man öppnade säsongen svagt och klubben låg länge på nedre delen av tabellen. I slutet av Oktober fick Koeman sparken och in kom den tidigare tränaren David Unsworth. Engelsmannen lyckades inte lösa problemet och fick enbart coacha laget i 8 matcher innan han också fick sparken. In kom Sam Allardyce som lyckades vända på den dåliga trenden. Allardyce lyckades lösa en åttonde plats vilket Everton borde vara nöjda med med tanke på deras inledning. några utropstecken förra säsongen var Wayne Rooney som återvände till sin moderklubb efter att ha varit uppe i Manchester United där han satte djupa spår. Rooney fick under säsongen begränsat med speltid men han lyckades ändå stå för 10 mål och 2 assist. Ett annat utropstecken var Dominic Calvert-Lewin som slog igenom det gångna året. Calwert-Lewin fick i början bara lite inhopp men när klubben hade skadeproblem fick han chansen. Han tog chansen och stod för 5 mål och 6 assist. Jordan Pickford är ett annat utropstecken värd att nämna. Pickford kom innan säsongen från Sunderland och inte många trodde att han skulle gå in och leverera direkt mellan stolparna. Pickford stod för en stark säsong och blev första målvakt för England i VM efter sin fina säsong med Everton

Under detta övergångsfönster har klubben inte varit lika aktiva som förra året klubben har hittills stått för två nyförvärv samt sålt en del spelare. Klubbens första värvning är Richarlison som kommer från Watford för hela 410 miljoner kronor. Richarlison har imponerat stort i Watford och är ett stort framtidsnamn. Det andra nyförvärvet är Lucas Digne fransmannen blev klar för Everton bara för några dagar sen. Digne kosta 220 miljoner kronor och ser ut att bli Leighton Baines ersättare då Baines börjar bli sig till åren. Klubben har sålt Davy Klaassen efter bara ett år i klubben. Klaassen gick till Werder Bremen och såldes för 140 miljoner kronor. Klubben har även släppt Rooney som enbart tillbringa ett år i sin återkomst i klubben. Rooney skrev bara på ett år för Everton och båda parterna kom överens om att det var bäst att han lämna. Den senaste de sålde var Ramiro Funes Mori som gick till Villarreal. Funes Mori såldes för 95 miljoner kronor.

Inför denna säsong har man fått in en ny tränare i Marco Silva. Portugisen är en kreativ och erfaren tränare som kan lyckas ta Everton till en plats bakom topp lagen. Det klubben måste göra som de misslyckades med förra året är att få ihop en kontinuitet i laget samt Marco Silvas spel ide. Lyckas klubben med det har man vittring på en sjunde plats och kanske till och med högre.

Dela