Det här är den femte artikeln i våran Premier League rankningslista. Fulham kommer till den nya säsongen som nykomlingar efter att de lyckades kvala sig upp. Nu kommer de till säsongen utan deras stora målskytt Aleksandar Mitrovic som återvänder till Newcastle efter att han varit inlånad av Fulham.

Fulham stod för en dålig höstsäsong och det såg länge ut som att det skulle bli en ytligare säsong i Championship. Det skulle det dock bli ändring på när Mitrovic lånades in. När Serben kom  klättra man i tabellen och klubben hade in oerhört bra form under vårsäsongen. Tyvärr kunde man inte direktkvalificera sig och istället fick man ta den längre vägen i Championship playoffs. De vann först mot Derby Country med sammanlagt  2-1 och sedan vann de mot Aston Villa på Wembley med 1-0 trots en man utvisad. De stora utropstecknen den gångna säsongen var supertalangen Ryan Sessegnon som enbart är 18 år. Sessegnon  började säsongen som vänsterback men efter att ha visat upp sina offensiva kvalitéer blev han istället uppflyttad till vänsterytter den sista delen av säsongen. Tom Cairney var det andra utropstecknet som var mittfälts generalen i laget. Cairney styrde lagets mittfält och var en stor faktor till att klubben lyckades ta sig upp. Aleksandr Mitrovic är det tredje utropstecknet från förgående säsong han kom till klubben i slutet av Januari. Serben stod för 12 mål på 17 matcher och blev lagets näst bästa målskytt efter Sessegnon som gjorde 17 mål. Ryan Sessegnon och Tom Cairney blev även uttagna till årets lag i Championship.

Inför deras återkomst i Premier League har klubben rustat upp med två stora nyförvärv. Fulham lyckades landa mittfältaren Seri för 300 miljoner kronor. Seri kommer ifrån en strålande säsong i Nice där han imponerat stort. Seri var länge aktuell för storklubbar som Arsenal, Chelsea och PSG men valde tillslut Fulham. Den andra värvningen Fulham gjorde kommer också ifrån Nice och det är Maxime Le Marchand. Den franska mittbacken kostade enbart 40 miljoner kronor och har gjort stora avtryck i Nice.

Fulham kommer dock att behöva värva in en anfallare som ersättare till Mitrovic. Klubben har för närvarande Rui Fonte och Aboubakar Kamara men de stod inte för några märkvärdiga prestationer och det ska mycket till för att de ska kunna lyckas leverera i Premier League. Fulham har goda möjligheter att göra stora avtryck i Premier League men om de väl ska flyga för dom behöver få in en Anfallare annars kan då få det jobbigt.

Lyckas bara Klubben behålla spelare som Ryan Sessegnon och Tom Cairney kan klubben lyckats etablera sig så som de gjorde dom tidigare åren när klubben spelade i högsta ligan.

 

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.