Det här är den åttonde artikeln i våran Premier League rankningslista. Då vi börjar nedifrån och det här är den åttonde artikeln så tippar vi att Leicester slutar på en tolfteplats. Leicester slutade förra säsongen på en nionde plats efter att man inledde säsongen svagt. 

Leicester starta förra säsongen väldigt dåligt och i slutet av Oktober låg man under nedflyttningsstrecket. Klubben valde då att sparka Craig Shakespeare in kom istället den franska tränaren Claude Puel. Fransmannen lyckades vända på den dåliga starten och lyckades ta klubben till den övre halvan. Leicester lyckades undvika bottenstriden där hela 10 lag hade möjlighet att åka ur. Några utropstecken förra säsongen var Harry Maguire som slog igenom den gångna säsongen. Maguire stod för 2 mål och 4 assist från sin mittbacks roll och var en klippa i försvaret. Harry Maguire blev därefter uttagen till VM truppen och spelade alla matcher förutom mot Belgien i sista gruppspelsmatchen där man vilade 8 spelare. Jamie Vardy var ett annat utropstecken han stod för 20 mål och vann den interna skytteligan, Ett annat utropstecken är Ndidi den nigerianska mittfältaren hade en defensiv roll i laget och var en nyckelspelare i deras defensiv. Ndidi stod flest tacklingar och flest brytningar förra säsongen.

Leicester har hittills värvat in tre nya spelare. Den senaste som anslutit till klubben är den gamla United mittbacken Jonny Evans som kommer ifrån West Bromwich han värvades in för 40 miljoner kronor. Den andra värvningen är Ricardo Pereira han kommer från Porto och kosta klubben 200 miljoner kronor. Pereira har varit ordinarie i Porto de senaste säsongerna och även fått göra några framträdanden i det portugisiska landslaget. Den första värvningen klubben gjorde kommer från Norwich City och det är den offensiva mittfältaren James Madisson. Den engelska mittfältaren kosta klubben 100 miljoner kronor. Leicester har även sålt två spelare och en av dom är Riyad Mahrez som kommer att bli ett stort tapp för klubben. Mahrez bidrog förra säsongen med 22 poäng och har varit en nyckelspelare för klubben de tre senaste säsongerna. Leicester ska dock få in 784 miljoner kronor för honom vilket gör han till klubbens dyraste försäljning någonsin. Den andra spelaren klubben sålt är Musa som återvänder hem till CSKA Moskva efter en misslyckat sejour i Leicester.

Leicester kommer att få det tufft denna säsongen utan deras tidigare storspelare Mahrez. Klubben har fortfarande stora spelare som kan kliva fram men man skulle för närvarande behöva få in en ersättare till Mahrez som kan ta hans tidigare position. Klubben ska annars kunna klara sig rätt bra denna säsong med nya förstärkningar till truppen och en individuell kvalitet som håller en god Premier League nivå.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.