Det här är den nittonde artikeln i våran Premier League rankningslista. Liverpool går in i denna säsong med förväntningar som inte funnits pådom på  över 10 år efter att klubben lyckats ta sig till en Champions League final samt ett starkt övergångsfönster. 

Inför förgående säsong hade klubben fått in spelare som Mohammed Salah och Alex Oxlade Chamberlaine. Liverpool såg inte ut som något vidare slagkraftigt lag den gångna säsongen. Således inledde klubben som förväntat där man var knappt bakom topplagen. Desto längre det gick av säsongen desto mer kraft la klubben på Champions League. I kvartsfinalen lyckades man ta sig vidare emot odds favoriterna Manchester City med sammanlagt 5-1 och verkligen chockade hela världen. Klubben slutade tillslut på en fjärdeplats i ligan vilket kändes som en ganska dålig placering utifrån vilka prestationer man fick se klubben göra under den gångna säsongen. Klubbens största prestation den gångna säsongen var att man lyckades gå till Champions League final. tyvärr för deras del förlora man med 3-1 efter att Karius stod för två tavlor. Några utropstecken förra säsongen var Mohammed Salah som verkligen slog igenom. Salah stod för 32 mål i ligan vilket är en siffra ingen annan spelare tidigare uppnått. Han var även en stor faktor till att klubben tog sig så långt i Champions League. Ett annat utropstecken utropstecken är Roberto Firmino. Anfallaren stod för 15 mål i ligan samt 7 assist. Brasilianaren spela en viktig roll i anfallet som gav stor frihet till yttrarna Sadio Mane och Salah.

Liverpool har varit heta under övergångsfönstret och har hittills landat 4 nya spelare. Den första klubben fick in var Naby Keita som redan var klar förra sommaren men som först skulle ansluta efter den gångna säsongen. Keita kosta 610 miljoner kronor och kommer från Red Bull Leipzig. Den andra värvningen är den defensiva mittfältaren Fabinho. Brasilianaren kommer från AS Monaco och kostade 450 miljoner kronor. Den tredje värvningen är Xherdan Shaqiri som kommer ifrån ett nedflyttat Stoke. Shaqirir kosta klubben 150 miljoner kronor. Den senaste värvningen är succé målvakten Alisson som kommer från en lyssnade säsong med Roma. Brasilianaren kommer för en rekordsumma på 650 miljoner kronor och blir världens dyraste målvakt. Klubben har tappat Emre Can som lämnar för Juventus efter att hans kontrakt gått ut.

Inför denna säsong har klubben alla pusselbitar på plats för att kunna lyckas ta hem en stor titel. Denna säsong så ska det mycket till för ett annat lag än Liverpool och Manchester City ska kunna ta hem Premier League. Liverpool har i år rustat upp deras mittfält samt målvakt och laget känns nu oerhört bra på samtliga positioner. Klubben ska även vara i kontakt med Lyon om en potentiell flytt för Nabil Fekir till Anfield. Jurgen Klopp har än så länge gjort ett fantastiskt jobb med att lyfta Liverpool igen och känns verkligen som rätt man att få in dom nya spelarna i laget.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.