Det här är den artonde artikeln i våran Premier League rankningslista. Manchester United kommer in i denna säsong med en tränare i  Jose Mourinho som redan börjat klaga på Uniteds brist på värvningar. Trots den dåliga situationen har Mourinho tidigare visat att man aldrig ska räkna bort honom. 

Förra säsongen hade klubben storsatsat med nya spelare in som Nemanja Matic, Romelu Lukaku, och Viktor Nilsson Lindelöf. Klubben inledde ligan starkt med att vinna 6 av 7 matcher i början och supportrarna hade redan då fått tillbaka förhoppningarna om att de kunde vinna Premier League. Det skulle dock svacka för United när de förlora mot Huddersfield och Chelsea och halkade efter ett City som bara fortsatte att vinna. United hängde lite halvt med bakom City men i December när Manchester lagen mötes så vann City och redan då så kändes ligan avgjord. United lyckades knipa en andraplats men sluta 19 bakom City och var aldrig riktigt nära en förstaplats. Uniteds sämsta stund under fjolåret var uttåget i Champions League när de åkte ut i åttondelsfinalen mot Sevilla. Några utropstecken förra säsongen var Jesse Lingard som verkligen blomma ut den gångna säsongen. Engelsmannen stod för 8 mål och 5 assist från sin offensiva mittfälts positionen samt högermitts positionen. Ett annat utropstecken är målvakten David De Gea som återigen stod för en fantastisk säsong. Spanjoren kan ha varit den stora skillnaden till att klubben sluta på en andra plats och inte en tredje eller fjärde plats.

Under övergångsfönstret har klubben stått för tre nyförvärv varav en av dom ser ut att kunna knipa en startplats. Klubbens stora värvning hittills är brasilianaren Fred som kommer från Ukrainska Shakhtar Donetskt för 620 miljoner kronor. Klubben har även värvat Diogo Dalot från Porto för 230 miljoner men han ses mer som ett framtidsnamn och lär få begränsat med speltid. Lee Grant är en annat nyförvärv som kommer från Stoke och ses som klubbens tredjemålvakt. 35-åringen kosta 17 miljoner. Klubben har tappat Daley Blind som såldes till Ajax för 160 miljoner kronor. De har även tappat klubbikonen Michael Carrick som lägger av efter 12 år i klubben. Jose Mourinho har trots tre värvningar ändå varit rasande över klubbens inaktivitet under övergångsfönstret. Mycket av Mourinhos uttalanden beror på kommunikationen i klubben, Mourinho och VD:n  Woodward har kommunicerat via Median och ska därför vara en stor faktor till att Mourinho klagat i media så mycket.

Inför denna säsongen så vet man inte vart man har United riktigt efter alla uttalanden från tränaren Mourinho. Det finns ju två olika hypoteser i vad det fanns för avsikt med uttalanden, Det första var att han enbart försökte nå ut till VD:n Woodward och det andra att han ännu en gång skyller på någonting annat så om det skulle gå dåligt så kan han skylla på styrelsen. I övrigt så har klubben sett fina ut under försäsongen och spelare som Alexis Sanchez, Fred och Andreas Pereira har fått speltid och levererat. Klubben har ju sparkapital i de ovannämnda spelarna samt  Lindelöf. Inför denna säsong så är det verkligen kniven mot strupen för Mourinho och om han misslyckas blir det nog kicken. Dock så ska man aldrig räkna bort Mourinho då han oftast brukar prestera när han är som mest pressad

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.