Det här är den tolfte artikeln i våran premier Leagues rankningslista. Newcastle slutade förra säsongen på en tionde plats och förvånade många. Rafa Benitez hade lyckats prestera med ett lag som på papper håller en låg nivå i Premier League.

Klubben kom till den tidigare säsongen med en trupp byggd på massor av Championship spelare där inte många av dom  hade någon erfarenhet av Premier League fotboll. Därefter blev supportrarnas förväntningar på klubben att de skulle lyckas hålla sig kvar i den högsta ligan. Således så började säsongen på sättet supportrarna hade förväntat sig man lyckades liga över nedflyttningsstrecket under en lång period. I november så gick det dock trögt för klubben där man enbart plockade en poäng på nio matcher. Klubben låg då på sin sämsta placering under säsongen en artonde plats. Newcastle fortsatte med de dåliga resultaten och i Februari tog man sin första vinst på fyra månader när man vann hemma mot Manchester United med 1-0. Efter det fortsatte man få med sig goda resultat och därefter klättra i tabellen. I den sista matchen i ligan slog Newcastle Chelsea med 3-0 och stod för deras bästa match förra säsongen. några utropstecken förra säsongen var Ayoze Perez som stod för 8 mål och tog hem den interna skytteligan. Perez tog även hem den interna assistligan på 5 assist. Ett annat utropstecken är Jonjo Shelvey som var lagets ledare den gångna säsongen. Jonjo var lagets mittfältsgeneral och stod för flest passningar i laget.

Under övergångsfönstret har Newcastle varit aktiva och mycket beror på Benitez krav på klubben. Benitez krävde att klubben skulle värva lite spelare ifall han skulle stanna kvar. Klubben har värvat in tre nya spelare den första var Sung Young Ki som kommer från Swansea som bossman. Den andra värvningen är Fabian Schär som kommer från Deportivo La Coruna han kosta klubben enbart 36 miljoner kronor. Den sista de fick in var den Slovakiska målvakten Martin Dubrakva som kommer från Sparta Prag.  Klubben har hittills sålt tre spelare detta fönster. Den senaste som lämna var Aleksandar Mitrovic som lämnade för Fulham för 180 miljoner kronor. Den andra som lämna var Chancel Mbemba som lämna för Porto. Newcastle fick 72 miljoner för deras tidigare mittback. Newcastle har även lånat in Kennedy ytligare en säsong efter att han var på lån från Chelsea förra säsongen också.

Inför denna säsong har Newcastle bevisat att man är kapabla till att vara en starkt mittenlag i Premier League. Den stora nyckeln till det är deras tränare Benitez som på egen hand lyft laget. Klubben har helt klart goda möjligheter att hamna på en liknande placering denna säsong också med tanke på Newcastles starka vår. Lyckas Newcastle hålla samma nivå som de gjorde under våren förra året kan vi förvänta oss att de löser en topp tio plats denna säsong.

 

Dela