Det här är den sjunde artikeln i våran Premier Leagues rankningslista. Southampton hade stora problem den gångna säsongen och var länge med i bottenstriden. Klubben lyckades tillslut fixa en sjuttonde plats och hade tre poäng till godo ifrån de nedflyttade Swansea. 

Southampton inledde säsongen med Mauricio Pellegrino som tränare. Pellegrino lyckades inte med klubbens målsättningar och sparkades i mars in kom istället Mark Hughes. Den tidigare Stoke tränaren lyckades inte etablera sig och det sluta med att de var under nedflyttningsstrecket den sista delen av säsongen. När det bara var fem matcher kvar lyckades man vända på det och man vann fyra matcher i rad. I den trettiosjunde omgången lyckades man säkra ett premier league kontrakt till nästa säsong när man slog Swansea borta med 1-0. Några utropstecken från förra säsongen var Charlie Austin som stod för 7 mål. Austin hade skadeproblem under förra säsongen och var borta stora delar av den på grund av det. Oriol Romeu Vidal var ett annat utropstecken. Den defensive mittfältaren stod för flest lyckade passningar, flest tacklingar, och flest brytningar.

Klubben har hittills förstärkt med tre nyförvärv. Den senaste var Jannik Vestergaard som kommer från Borussia Mönchengladbach och han kosta klubben 150 miljoner kronor. Den danska mittbacken har varit ordinarie i den tidigare klubben och värvas nu som ersättare till Virgi Van Dijk som lämna i vintras för Liverpool. Det andra nyförvärvet är Stuart Armstrong som värvades in från Celtic. Armstrong värvades in för 20 miljoner kronor och är en central mittfältare. Den första värvningen klubben stod för var Mohamed Elyounoussi som är en vänsterytter som kommer från Basel. Han värvades in för 85 miljoner kronor och ser ut att gå in i startelvan före Nathan Redmond.

Inför denna säsong har Mark Hughes fått tid till att få in sin spel ide och även några nya värvningar. De senaste matcherna så flög det ordentligt för Southampton och det finns goda möjligheter för dom att fortsätta som de gjorde i slutet av förgående säsong. Southampton har även en hel Austin för närvarande och om han håller sig hel så kan han bidra med målskytte och kontinuitet på anfallet.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.