Det här är den sjuttonde artikeln i våran Premier League rankningslista. Tottenham kommer till denna säsong med exakt samma trupp som tidigare säsong. Inför denna säsong så skulle Spurs behöva bygga om lite då många av deras spelare redan verkat nå upp till sin maxnivå och det kanske är dags att ta en annan väg om man vill komma till toppen.

Tottenham kom till förra säsongen med en nya defensiva spelare i Serge Aurier och Davinson Sanchez samt en tillfällig arena. Nationalarenan Wembley blev Tottenhams nya hemmaarena den säsongen. Något som på förhand inte såg så lovande ut för Spurs del med tanke på deras statistik på Wembley. Tottenham stod för en godkänd säsong förra året där de lyckades skrapa ihop 77 poäng och slutade på en fjärde plats. En fjärde plats kändes på förhand som en förväntad  placering med tanke på arenan. Det suraste för Tottenham den gångna säsongen var förlusten mot Juventus. Det var enbart 25 minuter ifrån en kvartsfinal men istället gjorde Juventus två mål på tre minuter och tog Spurs kvartsfinal plats ifrån dom. Några utropstecken förra säsongen var Harry Kane ett ganska förväntat val då han säsong på säsong öser in mål för klubben. Kane stod för 30 mål och kom tvåa i skytteligan bakom Mohammed Salah som sluta på 32 mål. Ett annat utropstecken var Jan Vertonghen som var deras defensiva kugge förra säsongen. Vertonghen kändes nästan felfri  och var nyckeln till att de bara släppte in 36 mål förra säsongen.

Under övergångsfönstret har det varit väldigt tyst för Tottenhams del. De har inte lyckats landa någon spelare eller sålt någon heller. Det ända som hänt är att Vincent Janssen är tillbaks efter att han varit utlånad till Fenerbache. Under dagarna kom det uppgifter att PSG var ute efter Danny Rose och att båda parterna har haft kontakt med varandra.  Tottenham ska också vara ute efter VM succén Benjamin Pavard inget ska vara diskret utan Tottenham gjorde enbart en förfrågan om Pavard. I övrigt råder det inget silly snack för Spurs utan snacket rör sig mer om deras nya arena Northumberland.

Den här säsongen kommer vi få se ett liknande Spurs som de tidigare säsonger där man är garanterade bra prestationer i Kane, Eriksen, och Alli. I övrigt så kan nog Tottenham förvänta sig en liknade placering som förra säsongen trots att dom nu spelar på sin egna arena igen. Det beror på att Tottenham in stått för några värvningar och inte rustat upp laget. Många av Konkurrenterna har rustat upp ordentligt och har på papper ett bättre lag. Det som talar för Tottenham är en kontinuitet som är ligans i särklass bästa.

 

Dela