Det här är den fjärde artikeln i Premier League rankningslistan. Watford har under de senaste åren imponerat i Premier League och har etablerat sig som ett starkt mittenlag. Förra säsongen hade Watford det tuffare där dom länge var med i bottenstriden men lyckades lösa ett Premier League kontrakt med några omgångar kvar. 

Watford hade stora problem med sin tränarsida förra året och sparkade tränaren Marco Silva den 21 januari efter att klubben låg långt ner i tabellen. In kom den spanska tränaren Javi Garcia som inte han heller lyckades laget verkade inte vara intakt och man kunde inte se någon spel ide man såg en ny taktik till varje match och ingen verkade stämma. Nu får Javi Garcia ett sommaruppehåll på sig att få ihop laget och en tydlig ide om inte Garcia lyckas med det så kan Watford få det riktigt tufft denna säsong.

Under sommarfönstret har det varit väldigt lugnt för Watfords del. Det har varken varit några större spelare in eller ut. De har fått in två svenskar i Ken Sema och Pontus Dahlberg. Ken stod för en lyssnade säsong i Östersund och kan vara en liten joker i Watford där man kan räkna med lite inhopp från svensken. Pontus Dahlberg kan dock få det svårare och lär spendera tid på bänken till förmån av den etablerade Premier League målvakten Ben Foster. Det stora utrops tecknet i detta fönster för Watford är att man fått in Gerrard Deulofeu. Spanjoren var under förra säsongen på lån från Barcelona men nu ska klubben värvat honom för 130 miljoner kronor.

Klubben har alla förutsättningar för att kunna göra en bra säsong men för närvarande råder det en kris i tränarledningen och man har blivit räddade på den individuella kvaliteten i truppen. De kommer  dock inte klara av att leva på den individuella kvalitén i 38 matcher därefter måste dom få ordning på laget om de ska kunna klara av att stanna ett år till.

Tyvärr så kommer getingarna få det tufft denna säsong och det kan leda till att dom åker ur efter en lång tid i toppligan

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.