Det här är den trettonde artikeln i våran Premier League rankningslistan. West Ham kommer till denna säsong med ett par tunga nyförvärv. Väldigt likt fjolårs säsongen där man floppade utifrån deras förväntningar. Det är inte helt omöjligt att det blir en repris då problemet verkar sitta inuti klubben i ägarna som har skapat stora problem i klubben.  

Inför förra säsongen hade The Hammers gjort några tunga nyförvärv i Marko Arnautovic, Javier Hernanndez, och Joe Hart. Det ledde till att supportrarna fick upp förhoppningarna för laget och förvända sig åtminstone en dop tio placering. Det blev inte fallet och man inledde säsongen svagt och i November fick tränaren Slaven Bilic sparken. In kom David Moyes som klubbens supportar inte blev nöjda med. I början så fortsatte de dåliga resultaten för Moyes och i hemmamötet mot Burnley i Mars så stormade supportrarna planen för att visa sitt missnöjda mot tränaren och ägarna. Den händelsen satte en stämpel på klubben och vilken kris det var i den.  klubben lyckades dock vända den dåliga trenden och man lyckades undvika nedflyttning. klubben fortsatte klättra och slutade till slut på en trettondeplats. Några utropstecken den förra säsongen var Arnautovic som verkligen lyfte laget när han blev uppflyttad till anfallare. Han vann den interna skytteligan på 11 mål och stod även för 6 assist. Arnautovic var lagets viktigaste spelare förra säsongen och  var en stor orsak till att man lyckades klara att stanna kvar i högsta ligan. Ett annat utropstecken var Manuel Lanzini som fortsatte leverera som de tidigare säsongerna. Argentinaren var lagets kreativa spelare i offensiven och stod för 5 mål och 6 assist från sin offensiva mittfältare position.

Under övergångsfönstret har klubben rustat upp ordentligt inför den nya säsongen. Klubben har än så länge lyckats landa hela 5 nya spelare där samtliga ser ut att kunna gå in i startelvan. Den första klubben fick in var Jack Wilshere som lämnade sin moderklubb Arsenal efter att den nya tränaren Unai Emery inte var intresserad av att ha kvar honom. Wilshere lämnade som bossman och valde då West Ham som sin nya klubbadress. Lukasz Fabianski Var det andra nyförvärvet och han kommer från nedflyttade Swansea. Han värvades enbart för 80 miljoner kronor och ser ut att bli första målvakt före Joe Hart och Adrian. Det tredje nyförvärvet är Andriy Yarmolenko som kommer från Borussia Dortmund. Yarmolenko värvades förra året till Dortmund med höga förväntningar men hamnade istället i frysboxen efter att han gjorde en stark start för klubben. Nu kommer ukrainaren istället i West Ham och kostade klubben 200 miljoner kronor. Den fjärde värvningen är den unga franska mittbacken Issa Diop som kommer från Toulouse. Diop ser ut att gå in i startelvan trots att han enbart är 21 år. Mittbacken kosta klubben 250 miljoner kronor. Det sista nyförvärvet är Felipe Andersson som kommer för en rekordsumma på 380 miljoner kronor. Brassen kommer från Lazio och har verkligen slagit igenom i den italienska klubben. West Ham har under detta fönster tappat Patrice Evra och James Collins då deras kontrakt gått ut samt Joao Mario som återvänder till Inter efter att ha varit inlånad till klubben. Cheikhou Koyate har också lämnat efter att klubben sålde honom till konkurrenterna Crystal Palce för 110 miljoner kronor.

West Ham kommer till denna säsong med liknande förväntningar som förgående säsong med att sluta topp tio i ligan. Klubben har truppen för att kunna komma bakom de sex topplagen men ägarsituationen kan ge stora problem för klubben. klubbens ägare Davil sullivan och David Gold äger 60% av klubben och har därför majoritet till att ta egna beslut. ägarna har gjort investeringar för att kunna sälja vidare klubben för en större summa och ser klubben mer som ett sätt att tjäna pengar. Detta har gjort att det är en stor spricka i klubben och ifall man ska lyckas nå några stora sportsliga framgångar måste man först lösa detta problem.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.