Det här är den elfte artikeln i våran Premier League rankningslista. Wolves kommer till denna säsong som nykomlingar och känns på förhand som det mest svårtippade laget i ligan. Klubben har stått för några stora värvningar och lyckas de få in spelarna i laget kan klubben stå för en stark säsong.

Klubben starta förra säsongen med den nya tränaren Nuno Espirito Santo och förväntningarna på klubben var att man skulle vara med i kampen om en kvalplats efter att man slutat på en 15 plats den tidigare säsongen. Supportrarnas förväntningar ökade dock när man tog tre raka vinster i början av Championship. Efter de tre raka vinsterna kom en förlust mot Cardiff  och efter det blev det oavgjort mot Bretford. Wolves skulle dock komma tillbaka och de fortsatte återigen att vinna matcher. Efter att de hamnat på vinnarspåret så låg man i toppen av ligan och det skulle fortsätta så säsongen ut. Mellan omgång 8 och 23 tog klubben 12 vinster och ledde ligan komfortabelt. Klubben stod för 30 av 46 vinster under säsongen och tog hem titeln med 9 poäng till godo till tvåan Cardiff. Tränaren Santo har efter denna säsong fått en ikonstatus runt om staden Wolverhampton. Några utropstecken förra säsong var Ruben Neves som stod för en magisk säsong. Ruben stod för 7 mål och 1 assist. Neves är en defensiv mittfältare med en spelförståelse som håller en världsklass nivå. Portugisen ryktades till alla möjliga storklubbar efter hans säsong men än så länge är han kvar. Ett annat utropstecken är vänsteryttern Diogo Jota som tog hem den interna skytteligan han stod för 18 mål och 5 assist. Han var nyckelspelaren i offensiven och spelade flest matcher av de offensiva spelarna.

Under övergångsfönstret har klubben rustat upp ordentligt inför återkomsten i högsta ligan. Man har lyckats värvat in stora namn i Joao Mouthino och Rui Patricio. Den första spelaren klubben landa under fönstret var Rui Patricio som lämna ett Sporting Lissabon som befann sig i en kris. Rui Patricio var en av många spelare som lämna klubben. Patricio kom som bossman till klubben efter att ha lämnat moderklubben Sporting. Willy Boly var den andra värvningen som kom in han kostade 120 miljoner kronor. Fransmannen ser ut att ta en startplats på mittbackspositionen bredvid Conor Coady eller Ryan Bennet. Den senaste värvningen är Joao Mouthino som kommer från ett Monaco som har sålt av många spelare efter sin storsatsning. Portugisen kostade enbart 56 miljoner kronor och är en riktigt prestige värvning för klubben. Wolves har även köpt loss Jota och Leo Bonatini efter att man lånade in båda två under förgående säsong.

Klubben kommer till denna säsong med höga förväntningar och förväntas sluta bland de tio bästa denna säsong. Tränaren Santo har även visat att han har vad som krävs för att kunna ta dom ditt efter att Wolves sprang hem Championship titeln komfortabelt. Det stora frågetecknet till denna säsong är ifall han lyckas få ihop laget efter de nya nyförvärven. Det kommer även krävas att man kan behålla spelare som Ruben Neves som var lagets viktigaste spelare förra året. Lyckas klubben med det så kan vi förvänta oss att klubben kan hamna bland de tio bästa denna säsong.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.