Om lite mindre än en månad så drar Premier League igång. Tills de startar släpper vi en artikel om varje lag där vi går igenom deras möjligheter denna säsong. Vi börjar med dom som vi tror kommer komma sist sedan fortsätter vi och avslutar på dom som vi tror kommer att ta hem titeln. 

Först ut är Huddersfield Town AFC som förra året var utpekade av många experter att sluta sist. Huddersfield stod istället för en makalös säsong utifrån deras förväntningarna och slutade på en sextonde plats. En stor nyckel till att dom stannade var tränaren David Wagner som satte en hög press på motståndarna och lyckades höja prestationsnivån på många spelare i truppen.

I år kommer dock Huddersfield att få det tuffare att stanna kvar. Tränaren Wagner säger att det är i Huddersfields dna att spela med passion och vilja och att det var framgångs receptet för att de lyckades stanna kvar. Nu behöver han bygga vidare på det och motivera spelarna till att fortsätta med de ifall dem ska ha någon chans att stanna.

Huddersfield har under åren hade stora problem med ekonomin och det har inte direkt blivit bättre. Wagner hade en intervju med The Independent där han berättar att de har en ekonomi som skiljer sig enormt mot resterande klubbar i ligan. Ekonomin går att jämföras med bottenklubbarna i Championship och inte Premier League klubbar.

Trots klubbens problem med ekonomin lyckades Huddersfield landa Dortmunds vänsterback Erik Durm. En stor orsak till att de lyckades värva Durm är att Wagner var tränare i Dortmunds u23 lag där han hade tysken. Erik Durm har dock haft stora problem med skador senaste tiden och var borta hela förra säsongen på grund av det. Huddersfield har även köpt Stokes mittfältare Ramadan Sobhi för 65 miljoner kronor. Han har under åren i stoke fått begränsat med speltid och har mest fått sitta på bänken. Det finns dock stor möjligheter för han att slå igenom i Huddersfield där han lär få mer speltid.

En nyckel till att Huddersfield ska kunna stanna kvar ligger i att Aaron Mooy fortsätter leverera. Australiensaren har varit den viktigaste spelaren för klubben sedan åren i Championship.

Huddersfield lär få det väldigt tufft i år och när tränaren går ut och säger att dom fira att dom stanna kvar som att dom vunnit titeln så får man vibbarna att den kommande säsongen kommer bli jobbig för dom.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.