Anrika Nottingham Forest är på väg att byta ägare efter att den kontroversielle Fawaz Al-Hasawi accepterat ett bud. Med nuvarande managern Philippe Montanier allt mer ifrågasatt tyder det mesta på att klubbens nya ägare förbereder en ny manager att leda klubben framåt med siktet inställt på italienaren Gianfranco Zola.

För en dryg månad sen stod det klart att Forest låg ute till försäljning efter att Fawaz Al-Hasawis status som klubbens ägare blivit ohållbar och han senare på sociala medier önskade klubben lycka till i framtiden, och en ursäkt över att det inte blev vad han hoppats på. Processen att hitta en köpare och även att genomföra affären har dragit ut på tiden och under uppehållet var tanken att allt skulle vara klart, men som det ser ut dröjer det ytterligare innan det amerikanska konsortiumet ledda av affärsmannen John Jay Moores kan ta över klubben. Detta lär betyda att Philippe Montanier får sitta kvar ett tag till – motivation nog att göra allt som krävs för att vända den negativa sviten Forest hamnat i.

Efter 16 omgångar står Nottingham Forest på en svag 20:e plats med 16 inspelade poäng, blott två poäng över nedflyttningsstrecket och näst flest insläppta mål i ligan (30) efter jumbon Rotherham (38). En seger på de 11 senaste matcherna i The Championship och bara 1-1 senast mot QPR trots en man mer stora delar av matchen har inte gjort sig väl med supportrarna. Zola har varit på tapeten vid flera tillfällen att ta över Nottingham med hans tidigare facit som manager för Watford det mest utmärkande, och kanske är det dags att att steget för Forest nu?

Om det blir Zola och om det blir lyckat återstår att se, italienaren har inte gjort särskilt mycket väsen av sig sedan playoff-finalen på Wembley med The Hornets 2013. En misslyckad sejour i Cagliari i Serie A följde och förra säsongen i quatariska Al Arabi fick han sparken efter 26 matcher som ansvarig.

//Ohlsson @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!