Premier League och Championship på kupongens åtta matcher. Premiär i den förstnämnda och omgång 2 i den sistnämnda. Systemet denna lördag ett 16-raders med fyra halvgarderingar!

Tipsanalys Topptipset 12 augusti

  • Man City tar emot nykomlingen Brighton. Klasskillnad såklart och sett till transfers under sommaren och försäsong är City i ett positivt utgångsläge för att redan från start utmana om titeln, så de släpper inte det här. Kanske tar till andra halvlek men räkna med en segermarginal på minst två mål!
  • Titelförsvarande Chelsea har måhända inte den bredaste truppen och runt klubben är det alltjämt lite rörigt, särskilt jämfört med toppkonkurrenterna. Ett svagt och defensivt inriktad Burnley kommer här till Stamford Bridge och förväntar sig 90 minuters hårt defensivt jobb för att få med sig 0-0. Utan Michael Keane som sålts till Everton blir det för tufft för dem dock och till slut tar Chelsea detta, även om det nog sitter långt inne. Ska vi säga tack vare ett sent 1-0 mål?
  • Crystal Palace har tagit en ny riktning i och med att Frank De Boer ersatt Sam Allardyce. Ett mer spelande lag är det nya och räkna således med ett större bollinnehav och fler passningar längs marken än tidigare. Nykomlingen Huddersfield är spännande och har värvat nyttigt under sommaren. Deras arbetsmoral kommer inte ge bort dessa tre poäng i första taget och kan mycket väl hota hemmalaget. Palace med sin individuella skicklighet ska dock lösa detta framför hemmafansen.
  • Hårdsatsande Everton har en bit kvar innan man är samspelta, det är oerhört tydligt sett till deras försäsong. Här är man alldeles för stora favoriter och även om jag inte håller Stoke särskilt högt överlag kan de mycket väl få med sig alla tre poängen här. Det kanske inte blir vackert och vi har säkerligen inte en särskilt målrik match att vänta men däremot en ganska öppen sådan vilket nog passar gästerna bäst. Stokes låga streckning lockar och jag ser inte att Everton i detta skede är bättre än dem, snarare tvärtom. Fin skrällchans!
  • Southampton är som flera andra lag under ny ledning denna säsong. Vad Mauricio Pellegrino kan göra för klubben ska bli spännande att följa med de något skrala förutsättningar han har vad gäller spelarmaterial och sett till vad klubbledningen har för målsättning. De har blandat och gett under försäsongen och det kommer nog ta ett tag innan rätt spelsystem och sätt att spela cementeras, varpå det kan svänga en del inledningsvis. Swansea, som klarade sig kvar med nöd och näppe ifjol, kommer inte till spel med Gylfi Sigurdsson här. De har dock en vana av att öppna starkt i premiären och har tre poäng i sikte här då det inte skiljer så värst mycket klubbarna emellan. Gästernas Fernando Llorente blir kvar trots spekulationer om en flytt och där har dem ett offensivt vapen som blir en tuff nöt att knäcka för hemmalaget. Minst en poäng?
  • West Brom var bäst av resten ifjol tills man säkrade kontraktet. Då rämnade allt och bl a Bournemouth tog sig förbi dem i tabellen. Tony Pulis kommer inte försöka ändra på något från ifjol och har en 1-0 seger i åtanke här, men ett vasst spelande Bournemouth som förstärkt fint på flera positioner kommer ha något att säga till om på The Hawthornes. Vissa frågetecken fortfarande kring försvarsspelet och inte minst på fasta situationer som är West Broms främsta anfallsvapen varpå denna match måste garderas! Bournemouth det bättre laget men bortaplan var inte deras grej ifjol så, bäst att ta med ettan också.
  • Cardiff mot Aston Villa i Wales. Ett jämnt möte sett till att Cardiff har sin fördel av hemmaplan och fortsatt är under Neil Warnocks styre, som gör dem svårslagna. Aston Villa är det bättre laget på flera plan men saknar sin vasse målskytt Jonathan Kodija, vilket gör anfallsspelet något tunt. Inget av lagens fem senaste inbördes möten har slutat med bortaseger och även om Villa bör räkna detta som en vettig vinstchans tror jag de kommer få problem här. Cardiff har momentum med fyra segrar på fem matcher varav de hållt nollan i tre, något de även gjort i de två senaste matcherna Villa kommit på besök.
  • Sist ut har vi de två tippade topplagen Derby och Wolves. Hemmalaget är kanske något mer favorittippade att vara med i uppflyttningsracet men Wolves har nåt bra på gång och inledde också med en vass trepoängare mot Middlesbrough i premiären. Derby fick förvisso med sig 1-1 borta mot Sunderland men har lite kvar att göra innan man är ”igång”. Kanske att hemmapremiären, där det borde bli lite mer offensivt spel, kunna lösa det? En jämn match att vänta och det är därför säkrast att ta med krysset. Derby har dock vunnit tre av lagens fyra senaste inbördes möten varav två raka hemma på Pride Park med två måls marginal.
Dela