Välkommen till ”På spåret, fotboll”. En tävling som har liknande ledtrådar som det populära programmet ”På spåret” men istället för att söka städer så söker vi en fotbollsspelare och en fotbollsklubb. Svaren och förklaringar på ledtrådarna kommer på måndag. Lycka till!

Vilken spelare söker vi?
10 poäng
Denna person började i boet på kvarnens mur. Som ung var han de tre öarnas man, utan att för den delen vara låst till någon av dom.

8 poäng
Han gjorde sig mest känd i en klubb vars slut är en svensk aktiv landslagsmeriterad anfallares förnamn. Han skulle sedan spela i en liga där just den svenska anfallaren spelade.
2004 blev han låst till en av öarna i en match på Loftus Road.

6 poäng
Varje gång han sprang in i ringen vann han i första ronden och motståndaren var alltid snabb på att flagga i sitt hörn.

4 poäng
Från den blåa delen av floden bar det av över pölen till den ”nya engelska staden” som det sades. Sedan över nästa pöl för att bosätta sig i murens land. Är numera på plats på den ö där han spelar landslagsfotboll.

2 poäng
I slutet heter han kulle och trots sin korta rock så flyger han när han får chansen. Få spelare slog honom i luften.

Vilken klubb söker vi?
10 poäng
Vi beger oss söderut (från Sverige). En av klubbens dyraste försäljningar var utländsk men blev inhemsk.

8 poäng
Fyra spelare har sålts från denna klubb som nu ligger i toppen i en toppliga med sin nuvarande klubb. I dagens trupp hittar vi ytterligare en spelare som gjort samma resa som en av deras dyraste försäljningar. Alltså från utländsk till inhemsk.

6 poäng
Klubben har vunnit två ligor. Både far och son har spelat för det här laget. Sonen har även spelat för far i landslaget.

4 poäng
Sonen har spelat i Kroatien, England, Ukraina, England igen, USA och Skottland i den ordningen. Far höll sig till färre klubbar, där han skördade stora framgångar i Kroatien och Österrike. Far blev uttagen i klubben vi sökers ”Best eleven squad” som röstades fram av fansen.

2 poäng
På halvön i sin liga är man bäst och det har man varit ett bra tag. Något som svenska Malmö FF fick erfara när man förlorade med 4-1 på bortaplan i Champions League-kval.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.