Välkommen till ”På spåret, fotboll”. En tävling som har liknande ledtrådar som det populära programmet ”På spåret” men istället för att söka städer så söker vi en fotbollsspelare och en fotbollsklubb. Svaren och förklaringar på ledtrådarna kommer på måndag. Lycka till!

Vilken klubb söker vi?
10 poäng
En klubb med gammalt i namnet som, en gång i tiden, åkte ut mot grannar med stora siffror. Grannarna spelar idag i andra divisionen.

8 poäng
Det tog fyra år från uppflyttning till mästare. Två av klubbens senaste skyttekungar spelar idag i Schweiz och England.

6 poäng
Klubbens nuvarande tränares förnamn är nästan klubbens namn, om man bara tar bort ett M och ett D från klubben. Tränaren är även lite av en legend i landet sen sin spelarkarriär.

4 poäng
Två spelare spelade ungdomsfotboll där klubbens nuvarande tränare själv spenderade 11 år som spelare i. Dessa spelare gick från ungdomsfotboll i ett topplag, till laget vi söker för att sedan återigen ses i topplagets liga. Den här gången för ett bottenlag som skulle åka ut. Klubbens nuvarande tränare, var då tränare för det bottenlaget. Vilken soppa!

2 poäng

Staden som heter samma som klubben ligger mittemellan Kristians och Åles sund i oljans Europaland. Varav dom två spelarna som togs upp i förra ledtråden så gror den ena skägg i södra Sverige och den andra spelar i Tyskland. Den nuvarande tränaren var en så kallad ”Super-sub” och kanske var det rent av efter honom som uttrycket myntades.

Vilken spelare söker vi?
10 poäng
Ugglande namn som gjorde två sejourer för sin moderklubb.

8 poäng
Har spelat fotboll på tre kontinenter i sammanlagt åtta olika klubbar. Ett antal landskamper skulle det också bli för landet som regerar över vågorna.

6 poäng
Många titlar har det blivit för spelaren som delar förnamn med en känd irländsk anfallare. Tre under en säsong gick men en ligatitel gick inte.

4 poäng
We all live in ___ house sjöng den ljusblåa delen av staden till ubåtstoner. Tre år skulle det sammanlagt bli i den klubben.

2 poäng
I derbyt valde han en annorlunda målgest. Sniffa han sidlinjen eller åt han gräs? Böter och avstängning skulle det dock bli.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.

1 kommentar

Comments are closed.