I söndags publicerades den första tävlingen av ”På Spåret – Fotbollsquiz” här på sidan. Något som vi kommer fortsätta med kommande helger. Nu är det dags att gå genom svaren och förklaringarna till ledtrådarna.

Läs första veckans frågor här!
Vem söker vi? Tim Cahill

10 poäng
Tim Cahill började sin proffessionella karriär i Millwall (kvarnens mur). Millwalls hemmaplan heter The Den (boet). Han spelade ungdomsfotboll för Samoa, föddes i Australien och spelade klubbfotboll i England (tre öarnas man)

8 poäng
Han gjorde sig mest känd i Everton (Erton Fejzullahu). Båda Tim Cahill och Erton spelade i den kinesiska ligan. Gjorde sin landslagsdebut för Australien på Loftus Road 2004.

6 poäng
Tim Cahills målgest var att springa ut och boxas med hörnflaggan, därav ”motståndaren var alltid snabb på att flagga i sitt hörn”.

4 poäng
Från Everton (den blåa delen av staden), bar det av till New York (nya engelska staden), sedan till Kina (murens land) och därefter hem till Australien.

2 poäng
Tim Cahill var kort men väldigt fruktad i luftspelet.

Vart är vi på väg? Dinamo Zagreb

10 poäng
En av klubbens dyraste försäljningar var Eduardo till Arsenal. Han var brasse men valde att spela landslagsfotboll för Kroatien

8 poäng
Pjaca, Mandzukic (Juventus) och Kovacic, Modric (Real Madrid) är alla från Dinamo Zagreb och alla ligger i toppen i sina ligor. I dagens trupp finns Sammir. Han är brasse men valde att spela för Kroatien.

6 poäng
Dinamo Zagreb har både vunnit den jugoslaviska och kroatiska ligan. Zlatko och Niko Kranjcar har spelat för klubben. Zlatko var förbundskapten för Kroatien när Niko spelade där.

4 poäng
Niko Kranjcar har spelat för Dinamo Zagreb, Hajduk, Portsmouth, Tottenham, Dynamo Kiev, Q.P.R, New York Cosmos och nu Rangers. Zlatko gjorde sig mest känd i Dinamo Zagren och Rapid Wien.

2 poäng
Dinamo Zagreb besegrade Malmö FF i Champions League kvalet med 4-1 hemma.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.