Varje år som säsongens bästa elva, oavsett liga, ska utses finns det gott om utrymme för diskussion. I England har spelare och juryn röstat fram den elva som presenteras nedan i den årliga officiella PFA- (Proffessional Footballers Association) listan – som ofta utstår kritik eftersom den lämnas in så tidigt som i januari och således missar en stor del av säsongen även om den brukar ta hänsyn till slutet av den föregående.

Det dyker därför upp mängder med alternativa elvor efter det och även när säsongen är slut. Det är likväl intressant att följa sociala medier och snacket kring de bästa av de bästa i Premier League, vem som borde fått plats och vem som absolut inte borde ha klarat ”the cut” i PFA:s lista, som sammanställs sedan säsongen 1973-1974. Den stora listan man har att rösta ifrån kommer ut i januari och det är sedan upp till spelarna själva att rösta fram den bästa elvan i en 4-4-2 formation av de som finns att rösta på. Vi kommer här att presentera den elvan och sedan jämföra den med vår egen bästa elva och ”Team of the Year” för säsongen 2016-2017 i Premier League som fokuserar enbart på denna säsong, liksom den mycket intressanta elva som Whoscored.com plockat ut, för att se hur olika de kan vara – och vilka som verkligen varit framstående och återfinns på fler än en lista. Med den kvalitet som finns att tillgå och som vi bevisligen ser varje vecka är det såklart svårt att ta ut 11 spelare som förtjänar lite extra plats och beröm, men det är samtidigt inte särskilt svårt att i alla fall enas om 4-5. Så låt oss se om det blir samma 4-5!

Målvakt: David De Gea

Försvarare: Kyle Walker, Gary Cahill, David Luiz, Danny Rose

Mittfältare: Eden Hazard, N’Golo Kanté, Dele Alli, Sadio Mané

Anfallare: Harry Kane, Romelu Lukaku

Du har väl inte missat att jämföra den med den 15-mannatruppen och startelva som vi tagit ut baserat på Fantasy Premier League som du hittar här om du inte orkar surfa runt på sajten? Och, du kan se samtliga individuella utmärkelser PFA delat ut till spelarna i Premier League här och övriga ligor i det engelska ligasystemet English Football League (Englands fyra högsta divisioner) samt utmärkelsen till årets kvinnliga fotbollsspelare.

Och du har väl inte missat att du på BBC kan ta ut ditt eget Team of the Year av de spelare som fanns att rösta på och även välja formation. Här är Fotbollsportalens lag uppställt i en 4-3-3 formation vilket är mest rättvis enligt de spelare som finns att tillgå och sett till hela säsongen, att jämföra med t ex det från Whoscored. Vill du göra din egen bästa elva av alla nominerade? Gör din egen BBC-elva här!

 vs Team of the Season enligt Whoscored.com 

//Olle @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!