Graham Potter har efter sina succesäsonger med Östersunds FK blivit belönad en tränarroll för Swansea. 

Graham Potter skrev under gårdagen ett tre års kontrakt med den walesiska klubben Swansea. Potter kommer även att ta med sig sin assisterande tränare Billy Reid och klubbens analytiker Kyle Macaulay. 43-åringen ersatte Carlos Carvahal efter att han misslyckat med att säkra Premier League spel till den här säsongen.

Potter kommer från ett Östersund som han tränat i 7 år och under dom åren har han lyft laget från att vara en division 2 klubb till att komma femma i allsvenskan. Det var framgången i Svenska Cupen 2017 som ledde klubben till det stora Europaäventyret. De lyckades kvala sig in i Europa League och efter att ha slagit ut storlag som Galatasaray och Panathinaikos. Laget hamnar i en grupp med Hertha Berlin, Atletico Bilbao och Zorja Luhansk och tog sig vidare som grupptvåa. I 32-dels finalen möter man Arsenal som blev numret för stort för Potters mannar. Totalt förlorar Östersund med 4-2 efter att de vunnit de sista mötet på Emirates Stadium med 2-1

Swansea har haft stora problem med tränarrollen och Potter blir den femte tränaren på två år för klubben. Potter tar dock det hela med ro och säger i en intervju på klubbens hemsida att han bara ser fram emot att få arbeta med klubben och att han är förväntansfull.

Potter har även gått ut och sagt att en nedflyttning för klubben var till en viss del bra, då man får chans att börja om med att bygga nytt istället för att fortsätta och kriga i botten av Premier League. Ett stort problem med nedflyttningen är risken att tappa spelare, det har redan kommit in två bud på Alfie Mawson och Łukasz Fabiański som klubben tackat nej till.

Östersundsspelaren Jamie Hopcutt säger att Potter behöver tid och att han är orolig över att Potter inte kommer att få den tid han behöver i ligor som Championship eller Premier League. Hopcutt passar även på att berömma Potter och säger att Swansea har tur att dom har en tränare av hans kaliber.

Det återstår och se hur det kommer att gå för Potter de kommande säsongerna i Swansea.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.

1 kommentar

  1. Blir spännande att se vad han kan åstadkomma i Swansea. Nu sätts hans kvalitéer verkligen på prov!

Comments are closed.