Äntligen så drar Premier League igång igen efter två veckor utan engelsk toppfotboll. Vi går nu in i 31 omgången och det är inte många matcher kvar nu. 4 lag slåss om två Cl-platser då Liverpool och Manchester City är så gott som klara för Champions league.

De fyra lagen som slåss om platserna är Spurs, Chelsea, Arsenal och Manchester United.

Spurs kommer in i slutspurten med en dålig form där de inte har vunnit på 5 matcher. Spurs har fått tillbaka sin skadade Dele Alli vilket är ett lyckobesked men bortsett från det ser det mörkt ut för Londonklubben. Spurs har kvar Liverpool och City där de kan få svårt att få med sig några poäng. Tottenham ligger dock på en tredjeplats och har tre poäng ner till Manchester United som ligger på en femte plats. Lyckas Spurs lösa en poäng mot Liverpool eller City samt inte tappar några onödiga poäng mot bottenlagen så ska det nog gå att lösa en CL plats.

Arsenal ligger just nu på en fjärde plats och har en fin form där de senast slog United med 2-0. Arsenal kommer just nu till slutspurten med ett väldigt lovande läge. Arsenal har spelat mot alla topplagen och har nu bara lag från mitten av tabellen och undre tabellen kvar att spela mot. Sker det inga felsteg nu så kan nog Arsenal räkna med Cl spel till kommande säsong.

Manchester United kommer till omgång 31 med en sur förlust mot Arsenal bakom sig. The devils ligger nu på en femte plats två poäng upp till Arsenal och tre poäng upp till Spurs. United har dock stor problematik med deras skadeläge i truppen där Lingaard Rashford och Martial är borta för nuläget. De har även kvar Chelsea och City och ska de lyckas lösa CL spel till kommande säsong så måste de nog mist lösa 4 poäng mot dom.

Chelsea ligger på sjätte plats och smyger med lite i toppen. Chelsea har fyra poäng upp till arsenal som ligger på fjärde plats. Det ser väldigt mörkt ut för Chelsea de ligger fyra poäng bakom och har kvar Liverpool och Manchester United skulle de inte ta full pott mot bägge lagen så är nog deras ända lösning att de tar hem Europa League för att nå CL spel.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.