Premier League har offentliggjort sina planer på att upprätta en egen Hall of Fame för att fira och uppmärksamma den exceptionella talang och kvalitet som den engelska högstaligan sett sedan starten 1992.

De två första spelarna som får sina namn inskrivna kommer offentliggöras nästa månad. Det kommer även publiceras en lista på de som är nominerade att härnäst ta en plats på den hedersamma väggen, där fansen görs delaktiga i processen att välja ut nästa grupp av spelare som ska få en plats. De två enda kriterierna för att möjligen inkluderas på listan är att spelaren måste ha lagt skorna på hyllan samt att det endast är deras tid i Premier League som ’bedöms’. Richard Masters, VD för Premier League, säger såhär om beslutet att införa en egen Hall of Fame för ligan:

“Since 1992, the Premier League has been home to world-class players who have defined generations and provided us with compelling football season after season. A place in the Premier League Hall of Fame is reserved for the very best. It will be an occasion for our fans around the world to look back over the years and help us celebrate some truly exceptional playing careers.”

En av favoriterna att bli den förste att väljas in i Hall of Fame är Newcastle-ikonen Alan Shearer som fortsatt innehar Premier Leagues målrekord om 260 ligamål. Även Thierry Henry, en sann Arsenal-legend, är en av favoriterna tack vare hans målfacit och kontinuitet som en spelare av allra högsta klass på den allra högsta nivån under långt tid. Vem som än får de två platserna, och dem därefter, kommer få en personligt tillverkad medaljong graverad med året de valdes in. Vem tror du blir de två första att väljas in? Och vem förtjänar det mest?

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!