Vi är nu inne i årets första landslagsuppehåll där EM-kvalet får stå för nöjet fram till nästa helg. Nästa Premier League match spelas om 8 dagar och så länge kan vi gå igenom den spännande titelstriden mellan Manchester City och Liverpool.

Liverpool leder just nu med 2 poäng dock så har de en match mer spelad än City. Med åtta matcher kvar kan vi nog förvänta oss att det kommer att hända en hel del. Varje återstående match kommer vara tongivande en förlust kan resultera i att titeln går till motståndaren.

Liverpool har haft det tufft den senaste tiden med dåligt spel och uteblivna resultat. De har tappat 4 poäng på de 6 senaste matcherna. Senaste mot Fulham hakade spelet ordentligt och de kom inte alls upp i deras vanliga nivå. Liverpool lyckades trots allt lösa tre poäng efter att James Milner gjorde mål på straff i slutet av matchen.

Manchester City går som tåget och har 6 raka vinster i ligan. De har inte kanske kört över motståndet som de brukar göra men de har enligt tränaren Pep Guardiola spelat sin bästa fotboll försäsongen under denna period. Under de tre senaste matcherna har de enbart fått tre skott emot sig vilket tyder på vilket bra försvarsspel de visat upp den senaste tiden.

När det gäller skadeläget i bägge trupper varierar det. Manchester City har Kevin De bruyne borta på obestämd tid och Liverpool har Joe Gomez, Naby Keita, Alexander Arnold och Xherdan Shaqiri borta.

Båda lagen har två tuffa matcher kvar mot topp lagen. Liverpool har Tottenham och Chelsea kvar där båda matcherna spelas på Anfield. Manchester City har Tottenham och Manchester United kvar där Spurs spelas på Etihad stadium och Manchester United mötet spelas på Old Trafford.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.