Ingen har väl missat det eviga ryktet om att Manchester City är ute efter Riyad Mahrez? Det ryktet har fortsatt in i detta fönster och det kanske är på väg mot sitt slut efter 2 års tid. 

Manchester Evening News rapporterar att klubbarna ska vara överens om en summa på  695 miljoner kronor. Om övergången skulle gå igenom skulle det göra han till den dyraste värvningen i klubbens historia. Tidigare var Aymeric Laporte den dyraste spelaren klubben hade värvat. Laporte kom från Athletic Bilbao för 660 miljoner kronor.

Sky sports och Manchester Evening News har varit skeptisk till värvningen av Mahrez och ifrågasätter prissumman på han då de anser att den är för hög. Sky och Manchester Evening News har ifrågasatt priset och säger att han var värd den summan efter säsongen då Leicester tog guld. Mahrez har inte vunnit några tittar eller individuella priser sedan dess och de är osäkra om han kommer att leverera efter den prissumman nu. De menar att han fortfarande har kvalitéerna men frågan är om han kan lyckas ta vara på dom och leverera som han gjorde under säsongen 2016 med Leicester. Under guldåret stod Mahrez för 17 mål och 11 assist och blev framröstad till årets spelare i Premier League. Året efter stod han enbart för 6 mål och tre assist det fick folk att ifrågasätta hans kvalitéer och om han bara var ett one season wonder. Förra säsongen så började han leverera igen och gjorde 12 mål och 10 assist. Frågan är om han kan fortsätta med det poängsnittet och lyckas hålla en jämn nivå i en storklubb.

Mahrez står högst upp på Manchester Citys önskelista och det återstår och se om dom lyckas landa honom.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.