Det har länge hållits diskussioner mellan klubbarna om Alisson. Under en lång period har diskussionerna strandat men nu ser det ut att vara nära. Det var Twitterkontot The Firm som släppte uppgifterna och kort därefter så hade alla de stora tidningarna skrivit om det.

The Firm skrev under gårdagen att klubbarna hade kommit överens om en prislapp på 790 miljoner kronor en summa som skulle göra han till världens dyraste målvakt genom tiderna. Alisson ska idag flyga upp till Liverpool för att göra en läkarundersökning och om den lyckas kan vi förvänta oss att han presenteras för klubben inom slutet av denna vecka.

Alisson stod för en fantastisk säsong förra året och presentera sig på allvar för fotbollsvärlden. Alisson har tidigare stått bakom Szczęsny i Roma och alltid varit alternativ nummer två. När Szczęsny lämna blev det oroligheter i klubben hur vida det skulle gå på målvakts positionen. Alisson fick då chansen att ta platsen och det ledde till att han var en stor faktor till att Roma gick till Semifinal i Champions League. Efter Champions League äventyret med Roma blev Alisson inkallad till landslaget och lyckades knipa förstaplatsen mellan stolparna före Manchester Citys Ederson. Alisson fick förtroendet av förbundskaptenen Tite och fick spela samtliga minuter i VM för Brasilien.

Ifall denna värvning skulle gå i land skulle det lösa Målvaktsproblemet Liverpool har haft under en lång tid. Tidigare har Liverpool haft Loris Karius mellan stolparna som har haft en väldigt ojämn säsongen där han hade hög högsta nivå och låg lägsta nivå. Tyvärr för Karius del får Champions League finalen trä skott för hans säsong där han stod för två tavlor och gjorde så att Liverpool förlora finalen. Innan Karius hade man Simon Mignolet  som även han var ojämn och som inte riktigt kunde hålla samma nivå under en hel säsong.

Liverpool har redan nu landat två spelare i Shaqiri och Fabinho och det mesta lutar åt att Alisson blir den tredje. Den ända som Liverpool har haft samtal med som dom inte har landat är Nabil Fekir som även han ser ut att gå till Merseyside klubben.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.