Wayne Rooney har under en längre tid ryktats vara på väg bort från Everton. De har rörts sig om klubbar från Kina och USA som skulle innebära ett sista äventyr för engelsmannen. Nu ska det till slut vara klart att Rooney flyttar till Washington och ansluter till DC United. 

Everton gick ut på sin hemsida och bekräftade flytten. De gick ut och sa att de hade kommit överens med DC United om en flytt och bekräftade att Rooney hade skrivit på ett kontrakt som sträcker sig i 3 och ett halvt år. Rooney är för närvarande i Washington för att fixa med de sista detaljerna som återstår innan han kan kritas på.

Rooney lär ha skaffat visum och arbetstillstånd för att kunna ansluta sig till klubben. Han förväntas göra sin första träning med DC vid veckans slut.

Rooney kommer till klubben med höga ambitioner och säger att han kommer ge 100% och hoppas uppnå stora framgångar i DC United. Han berättar även att han tidigare under sommaren varit och träffat klubben och är väldigt nöjd med tränarteamet, lagkamraterna och den nya arenan Audi Field. Audi Field kommer att invigas i mötet mot Vancouver Whitecaps den 14 juli där Rooney kan komma att göra sin debut.

Rooney har tillbringat hela sin karriär i England och representerat två klubbar Manchester United och moderklubben Everton FC. Under hans 16 år i Premier League har han gjort 491 matcher, 208 mål, 103 assist, och vunnit ligan 5 gånger.

Rooney förväntas att få en tränarroll i Everton efter att hans kontrakt med DC United går ut.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.